DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinde inançlı öğrencilere yönelik saldırılar üçüncü gününe girerken polisin, BDP`li milletvekillerinin korumasında üniversiteye taşınan ne idiğü belirsiz kişilere göz yumması dikkat çekiyor.
 
HÜDA PAR heyetinin olayları araştırmak amacıyla ziyaret ettiği Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Füsun Özçelebi, PKK/BDP`lilerin belediye otobüsleri ile üniversiteye eylemci taşıdığı yönündeki haberlerimizi destekleyecek açıklamada bulundu. Özçelebi, "Size de ilginç gelmiyor mu? Emniyet dün otobüslerin şehirden Üniversiteye gelmesini engelledi. Biliyor musunuz? Şehirden buraya takviye geliyor. Bu bir provokasyonun delili ve emaresidir."dedi.
 
Dicle Üniversitesinde yılda 750 etkinlik düzenlendiğini ve böyle bir olayla ilk kez karşılaştıklarını ifade eden Özçelebi, " Birtakım hassasiyetler kaşınmış. Bunlar çok çabuk galeyana geliyorlar. 2 yıldır buradayım. Bu iş neden şimdi oldu. Tabi ki insanın aklına provokasyon geliyor ki öyle. Ben konuşuyorum çocuklar diyor ki bir anda üzerimize geldiler. Peki taşlar ve sopalar nereden geldi, yerden mi bitti? Bunun bir ön hazırlığı var…" dedi.(İLKHA)