BATMAN - Batman Beşiri İçesine bağlı Ayrancı(Dêraqira) köyü sakinleri çocuklarının İslami ilimleri öğrenmeleri için Kur`an Kursunun temelini attılar, ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle inşaatı bitiremediler.


Konuyla ilgili olarak konuşan Muhtar Hacı Talat Akdaş, "Beşiri Müftülüğünden Kur`an Kursu için hoca talebinde bulunduk. Müftülük bize biri bayan diğeri erkek olmak üzere iki hoca tahsis edeceklerini belirtti. Köy halkı olarak böyle bir şey gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşaatı bir an önce bitirip, Kur`an Kursumuzu faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu işte benim de hayrım olsun diyen tüm hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" dedi.


Ayrancı köyü sakinlerinden Zeynelabidin Sevim, "Komşu köylerden gelen taleplerden dolayı memnunuz. Bir an önce inşaatı tamamlamak istiyoruz. Kur`an Kursunda öncelikli olarak kız çocuklarının eğitilmesini hedefliyoruz. Temelini attığımız Kuran Kursu iki sınıftan oluşacak. Her sınıf 25`er öğrenci kapasitesinde olacak. İmkânlarımız el verse, yatılı Kız Kur`an Kursuna çevirmeyi düşünüyoruz. Bunun için hayırseverlerin bu hayırlı işte bize yardımcı olsunlar" ifadelerini kullandı.


Ortamın çok kötü bir hal aldığını belirten Sevim, "İnsanlar maneviyattan uzaklaşmışlar. Dini görevlerini bilmeyen insanlar türlü türlü pisliklere bulaşıyorlar. İstiyoruz ki, çocuklarımız halka ve insanlara zararlı olan her şeyden uzak dursunlar. İşte bundan dolayı Kur`an Kursumuzu biran önce faaliyete geçirmeyi istiyoruz. Şimdiden çocuklar inşaatın çevresinde mutluluk içinde dolaşıyor" şeklinde konuştu.    (Masum Günaydın-İLKHA)