ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), yaptığı yazılı basın açıklamasında PKK/BDP`lilerin Dicle Üniversitesinde inançlı öğrencilere yönelik düzenlediği bıçaklı saldırıyı kınadı.


Hz. Muhammed`in (sav) insanlığın kurtuluşu için gönderildiğini belirten İNHAP sözcüsü Âdem Sarıkuş, "O`nun gelişiyle insanlar kula kul olmaktan kurtulmuş, yüce Allah`a (cc) kul olma şerefine erişmişlerdir. Buna rağmen Peygamberin mesajına kulak tıkayıp onunla savaşanlar da olmuştur. Allah (cc) ve Resulüne savaş açanların akıbetlerinin nasıl olduğunu anlamak için tarihe bakmak gerekir. Tarihte nice zalimler peygamberlere savaş açmışlardır. Ama Allah (cc) o zalimlerin tahtlarını yerle bir etmiş onları tarihin çöplüğüne atmıştır. Kısacası Allah ve Resulüne savaş açanlar kaybetmişlerdir" ifadelerini kullandı.


BDP`nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır
Günümüzde de bu zalimlerin misyonunu üstlenip geçmişten ders almayıp İslam`a savaş açan bedbahtların bulunduğunu belirten Sarıkuş, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Kutlu Doğum etkinliği için gerekli mercilerden izin almasına rağmen BDP Bağlar Belediyesi yetkisi dışına çıkıp Nevroz alanında çalışma olduğunu bahane etmesi gerçek yüzlerini ortaya çıkardığını söyledi.


Dicle Üniversitesi`nde BDP/PKK`lilerin inançlı öğrencilere bıçakla saldırması olayına değinen Sarıkuş, "Tüm bunlar BDP/PKK`lilerin kendi dışındakilere ne kadar tahammülsüz olduklarını gösteriyor. Daha düne kadar demokrasiden barıştan dem vuranların fırsat bulduğu zaman kendi dışındaki sesleri kısmaya çalışmaları onların gerçek tıynetlerinin ne olduğunu ortaya çıkarıyor. Müslüman halkımız, barış ve demokrasi teranelerini ağızlarında sakız gibi çiğneyip sonra Müslümanlara saldıranları, Hz. Muhammed`e (sav) saygısızlık yapanları tanımış olup onlara gereken cevabı verecektir" dedi.


BDP`li Bağlar Belediyesi`nin bu tavrını ve Dicle Üniversitesi`ndeki BDP/PKK`lilerin saldırılarını şiddetle kınadığını açıklayan Sarıkuş, Müslüman halkı Hz. Muhammed`e (sav) sahip çıkmaya çağırdı. (Osman Gülebak-İLKHA)