ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Elazığ Koordinatörlüğü yaptığı açıklamayla Dicle Üniversitesinde yaşanan olayları kınadı.

 

Barış süresinin gerçekleştiği bu dönemde PKK/BDP`li grupların, sergiledikleri tavrın zarardan başka bir şey olmadığını belirten Elazığ Peygamber Sevdalıları Koordinatörlüğü Başkanı Mustafa Yılmaz, halkı bir araya getiren ve Müslümanların ortak noktası olan Kutlu Doğum etkinliğine yönelik çirkin saldırıları kınadığını ifade etti.

 

Yılmaz, "Peygamber efendimiz bizim temel değerimiz ve kutsalımızdır. Yaşam reçetemizdir ve insanlığın rehberidir. Provokasyonlarla yapılan ve etkinliklere engel olacak faaliyetler, insanımızın peygamberini tanıması, yaşaması, anlaması ve hayat statüsünü peygambere göre belirlemesinin önüne geçme politikasıdır" dedi.

 

BDP milletvekillerinin tavrı
BDP milletvekillerinin bu suça ortak olmalarının barışa darbe vurduğunun altını çizen Yılmaz, "Barış, yapılacak bu etkinliklerle sağlanır. İnsanlık peygamber efendimizin çatısı altında birleşirse barış sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

İslam karşıtlarını ekmeğine yağ sürecektir
Sağduyu çağrısında bulunan Yılmaz, "Yapılan bu eylemler İslam karşıtlarını ekmeğine yağ sürecektir. Muhammedi sevdaya engel olma girişimlerin kimseye fayda sağlamayacağı gibi büyük felaketlere yol açacaktır.
Peygamber sevgisi çığ gibi büyüyor. Bu saatten sonra yapılacak provokasyonlara, -hangi kesimden olursa olsun hiç fark etmez- bu Müslüman halk gereken cevabı verecektir" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)