BİNGÖL - Belediye Başkanı Serdar Atalay, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Atalay, Bingöl Belediyesi`nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

2013 yılının yapımı devam eden projelerin bitimi ile final yılı olacağını söyleyen Başkan Atalay, altyapı, üstyapı ve kentsel dönüşüm çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 

Kentsel dönüşüm projelerine değinen Başkan Atalay, \"TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi de yaklaşık 200 milyon TL`lik bir yatırım olacak. Bütün bu projelerin bedeli 375 milyon TL`yi buluyor. Projelerin gerçekleşmesinde merkezi hükümetin de desteği oldu. Ayrıca kamuoyunun da büyük bir desteği oldu. Yaptığımız hizmetleri halka sorarak, belirlemeye çalışıyoruz. Halkımızın isteği üzerine hizmetlerimize altyapı ile başladık. Altyapı ortalama yüzde 70 oranında bitmiş durumda. İnşallah yıl içerisinde altyapı çalışmasını bitirerek, şehrin 40 yıllık sorununu çözmüş olacağız\" dedi.

 

\"Üstyapı yapım işinde, mimari her türlü çalışma yapılacak\"
Üstyapı ihalesinin 15 Nisan`da yapılacağını hatırlatan Başkan Atalay, altyapının bittiği yerlerde üstyapı çalışmasını başlatacaklarını kaydederek, şehrin ana caddelerinin karayolları standartlarına uygun sıcak asfalt ile yapılacağını, bazı yerleri kilitli taşlarla, bazı yerleri ise arnavut taşlarıyla döşeyeceklerini belirtti.

 

\"Bu sorunun sorunsuz çözüleceğine inanıyorum\"
Barış süreci ile ilgili de konuşan Başkan Atalay, \"Bu sorun Türkiye`nin en can yakan sorunudur. Toplumumuzun desteği ile Başbakanımız bu sorunun çözümü noktasında risk aldı. Başlamış olan bu hayırlı işin bitmesi noktasında bize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Ben bu sorunun sorunsuz çözüleceğine inanıyorum. Bu sürece destek vermenin insani ve vicdani bir durum olduğuna inanıyorum. Toplumun bu konuda daha sağduyulu olması lazım\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)