HABER MERKEZİ

Türkiye’de siyasi partilere bir yenisi daha eklendi. İyi Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ, Zafer Partisi’nin kurulduğunu duyurdu. Irkçı söylemleri ile bilinen Özdağ, partisinin ismini ise Arapça’da “Savaşta kazanılan kesin başarı” anlamına gelen "Zafer" adını kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Önce ihraç edildi ardından istifa etti

İyi Parti’nin kurucuları arasında yer alan Ümit Özdağ, parti içerisinde yaşanan sorunlardan dolayı ihraç edildi. Ardından mahkeme kararıyla partisine dönen Özdağ, daha sonra istifa etmişti.

Partisinin ismi Arapça!

Sosyal medyada mültecileri hedef gösteren, birçok provokasyonda yanlış bilgiler yayan Özdağ, parti kuracağını açıklamıştı. Son olarak Afgan bir gencin açtığı marketin fotoğrafını paylaşarak hedefe gösteren Özdağ, partisinin ismini ve logosunu açıkladı. Özdağ, partisinin ismin ‘Zafer Partisi’ olduğunu belirtti. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ‘Zafer’ kelimesinin kökeni Arapça ve “Savaşta kazanılan kesin başarı” anlamına geliyor.

Mültecileri hedef gösteriyor

Suriyeli mültecileri ve Afgan göçmenleri sosyal medyada hedef gösteren Ümit Özdağ hakkında bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılmaması da ayrı bir merak konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları, sürekli mültecileri hedef gösteren Özdağ hakkında işlem yapılmasını istiyor.