ŞIRNAK - Arakan`da Rohing`ya Müslümanlarına karşı Rakhineli Budist çetelerin yürüttüğü vahşet ve katliamlar Şırnak`ın Cizre ilçesinde bulunan 5 STK tarafından telin edilirken, duyarlı kesimlere bu konuda tepkilerini ortaya koymaları çağrısında bulunuldu.

 

Cizre Lisesi önünde yapılan Basın açıklamasını Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şerif Gökhan okudu.

 

Gökhan açıklamasında, \"Müslüman halklar yine dünyanın kulaklarını tıkadığı vahşeti ve katliamı yaşamaktalar. Arakan, bütün dünyanın adeta duyarsızlıktan geldiği, insanlığın adeta sırtını döndüğü bir yaradır. Arakan çoğumuzun adını sadece televizyonlarda duyduğu bir çığlık gibidir\" dedi.

 

Eğer İslam dünyası harekete geçmezse 4 milyon Müslüman`ın daha yakında ölüme gönderileceğini belirten Gökhan, \"Güneydoğu Asya ülkesi Burma`da Müslümanlar soykırım tehdidiyle karşı karşıya. Onlarca yıldır cunta yönetimin kışkırttığı Budist çetelerce katledilen Müslümanlar, şimdi de ülkelerinden toplu halde sürgün edilmek isteniyor. İslam âlemi ve diğer din mensupları ses çıkartmadığı gibi, İslam ülkeleri de buna ses çıkarmıyor. Adeta göz yumuluyor. Bu vahşetin nereye kadar gideceği, bu insanların ne zamana kadar katledileceğini adeta izleyici olarak rol alan dünya ülkeleri neden susuyor? Müslüman oldukları için mi ses çıkmıyor? Bir Yahudi, Hıristiyan veya başka dine mensup olan bir toplum olsalardı bu insanlar, dünyanın tepkisi yine aynı mı olurdu acaba? İfadelerini kullandı.

 

Basın açıklamasına destek veren STK`lar ise şöyle: Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, Camii Yaptırma Derneği, Engelsiz Yaşam Derneği, Çevre Koruma Derneği, İnsan Hakları Koruma Derneği (Abit Dündar - İLKHA)