DİYARBAKIR- PKK/BDP`lilerin tüm engelleme çabasına rağmen Dicle Üniversitesinde, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş tarafından verilen "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmeni Hz. Muhammed" konulu konferans beklenenin çok üstünde bir katılımla gerçekleşerek sona erdi.
 
Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübünün organize ettiği Kutlu Doğum Etkinliği kapsamında düzenlenen konferans yoğun katılımlı bir şekilde başladı. Bu arada öğrencilerin yanı sıra Diyarbakır halkının da konferansa yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği gözlerden kaçmadı.
 
Bazı bayanlar yanlarına aldıkları çocuklar ile etkinlik salonuna akın ederken başlarına Muhammedi bandajı bağlayan çok sayıda genç "Canımız kanımız sana feda olsun Ya Resulallah" sloganları ile konferans salonu adeta inletti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hocanın salona girişi sırasında izdiham yaşanırken salâvatlar ve tekbir seslerinin arşı inlettiği etkinlik büyük coşkuyla devam etti.
 
Etkinliğin başladığı 13.00`te Kongre Merkezi Peygamber Sevdalılarının yoğun katılımı ile tıklım tıklım dolarken çok sayıda kişi konferansı koridorda takip etmek zorunda kaldı. Konferansta bir konuşma gerçekleştiren yazar Mehmet Göktaş, Allah`ın yeryüzünde muhakkak İslam`ı hâkim kılacağını belirterek, yeryüzünün kıyamete kadar kötülükle devam etmeyeceğine vurgu yaptı.
 
Peygamberin sadece kötülükleri bitirmek için, putları kırmak için gönderilmediğinin altını çizen Göktaş daha sonra, "Hz. Muhammed; akıl, beden ve ruhu esir olan insanları özgür kılmak için geldi. Bu yüzden konferansımızın ismi `Özgürlük ve Kurtuluş Rehberimiz, Tevhid önderimiz Hz. Muhammed`in Kulu Doğumu` diye isimlendirildi" dedi.
 
Allah`ın Hz. Muhammed`i özel olarak seçtiğine dikkat çeken Göktaş ifadelerini, "Allah, O`nu gariplerin, yetimlerin, yardımcısı olacak diye gönderdi. Benim peygamberim dünyadaki bütün miskinlerinin lideri olarak gönderdi. Rasulullah insanların acılarını, zalimlerin zulmünü gördükçe Hira Mağarası`na çıkıyordu. İşte bu peygamber benim peygamberim böyle yerlere, böyle insanlara Resul olarak nebi olarak peygamber olarak gönderildi. Allah, Rasulu`nu yoldan geçenlerden biri olarak seçmedi, ezelden seçmişti. Allah-u Teala Rasulunu seçerken yetim olacak dedi, öksüz olacak dedi, ana babasının merhametinden mahrum olarak büyüyecek dedi. Allah-u Teala, Rasulullah (s.a.v) köylere, mahalle kenarlarına değil, ticaret merkezlerine, en önemli bölgelere, iş adamlarına, bölgenin önderlerine gönderdi. Allah peygamberlerinin karşısına zayıflar ve basit insanlar değil, devlet adamlarını, nemrutları, firavunları, Eba Cehilleri çıkarttı. Eğer bugün insanlar Rasulullah`ı anlasaydılar, miskinler, mazlumlar bu hale düşmezdi ve böyle ezilmezdi"şeklinde sürdürdü.
 
Peygamberi anlamanın mucizelerle olmadığını aksine hayatıyla davasıyla olduğunun altını çizen Göktaş, Rasulullah`ın alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade ederek, "Biz Allah`ın dini için çekmediğimiz çile kalmadı, vallahi sahabeler bile bizim kadar çile çekmedi. Bu coğrafyanın çocukları öyle işkencelere ve zulümlere maruz kaldı ki Hz. Bilal bile bu kadar işkence çekmedi" şeklinde sözlerine son verdi. (Osman İçli / Emrullah Araz / Yusuf Batı / Fikret Kavgalı- İLKHA )