DİYARBAKIR - BDP`li öğrencilerin tüm engelleme çalışmalarına rağmen Dicle Üniversitesi`nde Bilge Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhid Öğretmenim Hz. Muhammed (sav)" adlı konferans sona erdi. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta katılımcılar yer bulamayınca salon dışına taşmak zorunda kaldılar.
 
Etkinlikten çıkan ve İLKHA`ya konuşan katılımcılar programın mükemmel geçtiğini ifade ederek BDP/PKK`lilerin Hz. Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum`una yaptıkları tahammülsüzlükleri kınadıklarını belirttiler.
 
Etkinlik çıkışında toplanan Peygamber Sevdalıları kolkola girerek vakarlı bir şekilde salondan ayrılıp otobüs duraklarına doğru yürüdüler. Sağduyunun hakim olduğu Peygamber Sevdalıları halkın büyük bir kardeşlik örneği sergileyerek Üniversite`den ayrılmaları gözlerden kaçmadı.
 
Öte yandan Peygamber Sevdalıları`nın Dicle Üniversitesi`nden ayrılmalarının ardından Eğitim Fakültesi önünde toplanan saldırgan PKK/BDP yandaşlarının slogan atarak otobüslerle üniversiteden çıkmaları ve kendi içerisinde bulundukları otobüsün camlarını kırmaları ise "bu nasıl bir zihniyettir?" yorumlarına sebep oldu. (Emrullah Araz / Osman İçli-İLKHA)