DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü`ne bağlı gençlerin düzenleyecekleri kutlu doğum programına izin vermeyeceğini söyleyen ve bununla yetinmeyerek Müslüman öğrencilere saldıran PKK/BDP`li öğrencileri sert bir dille kınadı.
 
Yapılan saldırı çirkince
Peygamber sedalısı gençlere yapılan saldırının `çirkince` olarak nitelendiği açıklamada, "08.04.2013 tarihinde Dicle Üniversitesi`nde Bilge Gençlik Kulübü tarafından tertip edilen "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhid Öğretmeni Hz. Muhammed (sav)" adlı konferansın afiş ve el ilanlarını dağıtan "Bilge Gençlik Kulübü" üyesi öğrencilere PKK/BDP`li bir grup tarafından çirkin bir saldırıda bulunulmuştur" denildi.
 
Kutlu Doğum afişlerini yırtıp saldırdılar
PKK/BDP`li grubun Dicle Üniversitesi`nde kendilerinden habersiz hiç bir etkinliğin yapılamayacağını, yapılacak etkinlikler için kendilerinden izin alınması gerektiğini söylediği belirtilen açıklamada, "Afiş ve el ilanlarını yırtıp dağıtmak isteyen bazı öğrenciler, peygamber sevdalılarına saldırıda bulunmuşlardır. Bu saldırı sonucu bazı öğrenciler çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır" ifadeleri kullanıldı.
 
"Aynı zihniyet Nevroz alanında kutlu doğumu engellemek istiyor"
Aynı zihniyetin 21 Nisan Pazar günü Diyarbakır Nevroz alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılmak istenen kutlu doğum etkinliğini de engellemek isteyerek alana hafriyat ve toprak döktüklerinin altı çizilen açıklamada, "Valilik izin verdiği halde Bağlar Belediyesi kendilerinden izin alınması gerektiğini söyleyerek saçma sapan girişimlerde bulunmuştur" ifadeleri yer aldı.
 
"Malum zihniyet provokasyon ve kaos ortamı yaratmak istiyor"
Açıklamada "Görülüyor ki malum zihniyet kendilerini rektörlük ve valilik üstü bir makam görerek bilinçli bir şekilde provokasyon ve kaos ortamı yaratmak istiyor. Böyle girişimlerin kimseye yarar getirmeyeceği, etkinlikleri engellemek için tüm girişimlerin sonuçsuz kalacağını belirtmek isteriz" denildi.
 
"Düştükleri yanlıştan bir an önce dönsünler"
Bu tür çirkin saldırı ve girişimlerin şiddetle kınandığı açıklamada, söz konusu çevrelerin bir an önce düştükleri bu yanlıştan dönmeleri çağrısı yapıldı. (Murat Burtaş - İLKHA)