ŞIRNAK - Toplumsal Çalışmalar Derneğinin (Toplum-Der) düzenlediği ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı 2. İstişare toplantısı Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Toplantıya STK temsilcileri, kanaat önderleri ve dernek üyeleri katıldı.


Toplantıda konuşan Toplum-Der Başkanı Ekrem Bayık, \"Bizlere ulaştırılan sorun ve sıkıntılara objektif bir yaklaşımla, rasyonel projeler üretmeye çalışıyoruz. Çözüm projelerimizi tamamladıktan sonra ilgili kurum ve kuruluşlara ya da kişilere ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Bu sayede Allah rızası için toplumsal huzura vesile olmaya çalışıyoruz\" ifadelerini kullandı.


Ulusal anlamda güzel gelişmelerin olmasının umutlarını arttırdığını belirten Bayık, \"Özellikle son üç aydır Kürt sorunuyla alakalı başlatılan bu süreç, bölgemize her konuda bir nefes aldırdı. Bu güzel gelişmelerin devam etmesi gerekir ve bu sürece toplumsal desteği sağlamak zorundayız. Bu konuda da dernek olarak ciddi çalışmalar başlatacağız. Yaşadığımız geçmiş süreçler kan ve gözyaşından başka da bir miras bırakmadı bizlere. Bu yüzden çözüm ve barış sürecini destekliyor ve akil adamlar grubunu da tasvip ediyoruz\" dedi.


Yapılması planlanan termik santrale de değinen Bayık, \"Bu termik santralle karşı Şırnak halkı tek yürek olmuştur. Bizler de dernek olarak halkımızın sözcüsüyüz ve onların iradelerine saygı duyuyoruz. Termik santralin zararları çok yönlüdür. Bu zararların sosyal, siyasi, ekonomik ve ekolojik boyutları var. Biz bölgemizde ve ülkemizde güzel gelişmelerin olmasına katkı sunarken birileri bizlere kirli havayı ve bununla beraber zehri reva görüyor. Burada büyük bir tezatlık ve büyük bir yanlışlık var\" şeklinde konuştu.


Toplantıda Toplum-Der Başkan Yardımcısı Guhdar ZEYREK de bir konuşma yaptı.


Toplantı, soru-cevap faslıyla sona erdi. (Mustafa Erkan - İLKHA)