AĞRI - Beşir Derneği Ağrı Şubesi tarafında toplanan 200 kişilik giyecek kolileri, Suriye halkına verilmek üzere, Van`ın Erciş ilçesine gönderildi. Erciş`te toplanacak yardımlar kısa süre içerisinde Suriye`ye gönderilecek.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dernek temsilcilerinden Kadir Çelik, \" Amacımız, doğal afet ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde evsiz ve salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara merhametlinin elini uzatmak, imkânsızlıklardan dolayı okuyamayan ve eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmak, kısaca nerede bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmaktır\" dedi.


Yapılan hizmetlerle insanların az da olsa acılarını dindirmek istediklerini belirten Çelik, \"Bugün Suriye`ye 200 kişilik iyecek yardımında bulunduk. Beşir Derneği olarak Türkiye ve Dünya genelinde hizmetlerimiz sürecek. Yardımlarından dolayı destek veren herkese teşekkür ederiz\" şeklinde konuştu.


Dernek temsilcilerinden Umut Oğur ise, \"Amacımız, desteğe ve hizmete ihtiyacı olanları, hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak, hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmektir\" ifadelerini kullandı.            (M. Emin Mağlay - İLKHA)