BATMAN- İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman`daki bazı eğitim sendikaları başkanlarının bazı yerel gazetelerde YGS sınavı hakkında yaptıkları haberler üzerine yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Akboğa, yaptığı açıklamada okullarda uyguladıkları SODES projesi kapsamında Hedef İlk 15 projesinin 2012 -2013 Eğitim-Öğretim yılında kabul edilen 576 milyon TL bütçeli bir proje olduğunu belirterek, \"Proje yasal prosedürlerin tamamlanması ile birlikte Ekim 2012 tarihinde hayata geçirilmiştir. Projeden 807 ortaöğretim öğrencisi ve 1900 SBS öğrencisi yararlanmaktadır. Orta öğretim öğrencilerinin eğitimleri 6 lisede, SBS kursları ise 8 ortaokulda yapılmakta olup, öğretmenlerin ücretleri Halk Eğitim Merkezi üzerinden ödenmektedir. Proje bütçesi ile sadece öğrencilerimizin ihtiyacı olan kitap, yaprak testler, soru bankaları gibi materyaller alınmıştır\" dedi.

 

Açıklamanın devamında Akboğa, şu ifadelere yer verdi: \"Sendikaların açıklamalarında bahsedildiği gibi projeye çok büyük paraların aktarıldığı söylemi gerçeği yansıtmamaktadır. Projeden yararlanan ve sınava giren öğrenci sayısı YGS sınavına giren 18 bin 161 öğrenciden sadece 807 öğrenciyi kapsamakta olup bu da toplam öğrenci sayısının yüzde 4,5`ini oluşturmaktadır. Yani sınava giren öğrencilerin yüzde 95,5 proje kapsamının dışındaki veya yılların birikimi sonucu olan öğrencilerdir.\"

 

Proje kapsamında kurstan yararlanan öğrencilerin dershaneye gitme imkânı olmayan öğrenciler olduğunu vurgulayan Akboğa, \"İlin tüm başarısının 807 kişilik bu öğrenciler üzerinden kamuoyuna yanlış lanse edilmesini haksız bir eleştiri olarak görüyoruz. Ayrıca bu 807 öğrenciden 498`i birinci basamak sınavını kazanmışlardır. Başarı oranı yüzde 61`dir. Bölge illeri arasında başarı düzeyinde Batman ön sıralardadır. İlimizin başarı düzeyinin arttırılması için öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve il yöneticilerimiz büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu nedenle haksız yere yapılan eleştirilerin hak edilmediğini düşünüyoruz.(M.Fatih Akgül-İLKHA)