BATMAN - Lise son sınıf ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda 12.00-18.00 saatleri arasında 2 gün sürecek üniversite ve kariyer çalışması semineri düzenledi.

 

Endüstri Mühendislik dalında Burcu Toker, Petrol ve Doğalgaz dalında Bülent Temel ve Mimarlık dalında ise Ayşegül Erçin, meslek tanıtımı hakkında üniversiteye hazırlanan öğrencilere bilgiler verdi.

 

Karşılıklı sohbet havasında geçen seminer, akademisyenlerin öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap vermesiyle devam etti.

 

Öğrencilere son olarak tavsiyelerde bulunan akademisyenler, öğrencilerin meslek seçiminde aceleci davranmamaları gerektiğini ve sevdikleri meslek dallarını seçmesini söylediler.

 

Semineri düzenleyen dershanenin Kurucu Müdürü Muzaffer Sözer, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik 3. geleneksel üniversite ve kariyer çalışması seminerleri düzenlediklerini belirterek 11 farklı üniversiteden 16 akademisyen tarafından bilgilerin verildiğini söyledi.

 

Akademisyenlerin üniversiteye hazırlanan öğrencilere 24 tane çeşitli meslek dallarını anlattığını ifade eden Sözer, öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sonrasında kariyerlerini planlamak ve daha iyi meslek seçebilmek için bilgiler verdiğini vurguladı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)