Credit Suisse ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ağustos toplantısında faizi indirmesi ya da indirim için Eylül'e işaret etmesi durumunda kısa vadede Dolar/TL'nin 8,80'i test edebileceğini öngördü.

Türkiye’de iç piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanırken, yabancı kurumlar da farklı senaryolar üzerinden analizler yapıyor.

Bloomberght'nin haberine göre Credit Suisse analistleri TCMB'nin faiz kararını temel alarak yaptıkları Dolar/TL analizinde kısa vadede kurda 8,30 seviyelerine doğru bir düşüşün olası görünmediğine dikkat çekti.

3. çeyrek sonunda Dolar/TL tahmini 9,10

Analistler önümüzdeki günlerde Dolar/TL'nin 8,45-8,50 seviyesine gerileyebileceğini ancak TCMB'nin Ağustos toplantısında politika faizini indirmesi ya da piyasalarda Eylül ayında bir faiz indirimi beklentisi yaratacak işaretler vermesi durumunda kurda Haziran ayında görülen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,80'lere çıkabileceğini öngördü.

Credit Suisse analistleri 3. çeyrek sonu için Dolar/TL'de 9,10 olan tahminlerini ise değiştirmedi. Bununla birlikte analistler, Dolar/TL'de uzun pozisyon almaktansa reaktif bir yaklaşımın daha doğru olacağına vurgu yaptı.

Kaynak; Rudaw