ALMANYA - Avrupa Peygamber Sevdalıları’nın Berlin’de bu yıl ilk defa düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği dün (6 Nisan Cumartesi) saat 15.00 da Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müslümanların yanı sıra Hıristiyan Almanlarında ilgi gösterdiği program yaklaşık 2 saat sürdü. Programa konuşmacı olarak Hamburg Vahdet Camii İmamı Abdulkadir Aydın hoca katıldı. Vuslat İlahi grubunun Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed üzerine bestelenmiş birbirinden güzel ilahiler seslendirdiği program, saat 17 civarlarında sona erdi.

Peygamberin Evrensel Mesajına Herkesin İhtiyacı Var

Programda konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen Abdulkadir Aydın, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in öğretisinde kin, nefret ve öfkeye yer yoktur, aksine hoşgörü dostluk ve barış vardır.” dedi. Katılımcılar tarafından büyük bir dikkat ve ilgi ile dinlenilen konuşmasında Aydın, “Hz. Muhammed’in evrensel mesajlarına herkesin bugün her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacı vardır.” şeklinde konuştu.

Mütevazi bir mekanda gerçekleşen Kutlu Doğum programı yapılan Vahdet duası ile sona erdi. (Yasin Gönül, Ahmet Bayram - Hürseda Haber)