BATMAN - Kurulduğu Aralık ayından itibaren Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Beşiri ve Kozluk ilçe teşkilatları düzenlenen törenlerle açıldı.
 
Molla Ahmet İptaş`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Beşiri`deki açılış programında konuşan Hür Dava Partisi Batman İl Başkanı Aydın Gök, HÜDA PAR`ı halka hizmet için kurduklarını belirterek başladığı konuşmasında, "Bu parti, bugüne kadar sesi duyulmamış, ötekileştirilmiş, dışlanmış, mağdur edilmiş, mahrum bırakılmış insanların sesi olması için kurulmuştur. Bu parti sadece Kürtlerin, Türklerin ya da Arapların içinde bulunduğu bir parti değildir. Türkiye`deki bütün kavimlerin içinde bulunduğu bir partidir. Amacımız sadece ve sadece halkımıza hizmet etmektir" ifadelerini kullandı.
 
HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanı Nasır Efrens de yaptığı konuşmada, "Tek gayemiz; yüce Allah`ın rızasıdır, insanların mutluluğudur, hürriyettir, adalettir. Amacımız gerçeklere parmak basmaktır. Tek gayemiz yüce Allah`ın rızasıdır, insanların mutluluğudur, hürriyettir, adalettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir, huzurdur, barıştır. İnsanların kaynaşmasıdır, kardeşliktir" dedi.
 
Açılış programı Molla Osman Teyfur hocanın okuduğu duanın ardından sona erdi.
 
Kozluk ilçe başkanlığı salavatlarla açıldı
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kozluk İlçe Başkanlığının açılışına HÜDA PAR Batman İl Başkanı Aydın Gök, Kozluk İlçe Başkanı Seyithan Aksoy, STK temsilcileri ve beraberindeki heyet katıldı.
 
Açılış programı Molla Osman Tayfur`un Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılışa katılan halka seslenen HÜDA PAR Batman il Başkanı Aydın Gök, "İnsanların dinlerini, dillerini rahatça yaşayabileceği, hakkın egemen olduğu bir toplum meydana getirmek, ülkemizin genel durumu göz önünde bulundurduğumuzda halkların kardeşçe yaşayabileceği adres Hür Dava Partisi olacaktır inşallah. Politik ve siyasi arenada kavganın değil barışın, ayrışmanın değil birleşme ve kaynaşmanın adresi olacağız inşallah" dedi.
 
Kozluk İlçe Başkanı Seyithan Aksoy da yaptığı konuşmada, Hür Dava Partisinin bir misyon ve hareket partisi olduğuna dikkat çekerek, "Partimiz, fıtratın sesine kulak veren, hidayetten sapmadan, karanlığa karşı insanlığı aydınlatmada, bir güneş gibi olacaktır inşallah. Herkesin kendi canını, malını, aklını, neslini ve dinini, gerçek anlamda güvende hissedeceği bir ortamın oluşması için çalışacak bir parti olacaktır" şeklinde konuştu.
 
Molla Osman Tayfur da, kapanış duasından önce yaptığı kısa konuşmada, "Diller ve ırklar Allah`ın ayetlerindendir. Bunları inkar edenler, Allah`ın ayetlerini inkar etmiş Allah`a karşı gelmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Parti binasının açılış kurdelesi salavatlar eşliğinde kesilirken program, halka yapılan ikramlarla sona erdi.
(Kenan Önder, Çetin Doyar - İLKHA)