Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, görevlilerine yönelik düzenlediği 6 aylık Asım kıraatinin Hafs rivayetine göre Kur`ân–ı Kerîm’i düzgün okuma kursundan mezun olanlar, İzmir Tashih–i Huruf Mezunları Derneği çatısı altında buluştu. Dernek, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu’nun da katıldığı törenle açıldı.

Dernek Başkanı ve Hatay Hüsnü Atabek Camisi İmam Hatibi Muhammed Öztürk, Kur`ân ve dolayısıyla dine yapılacak hizmeti en güzel gaye olarak düşündüklerini ve bu perspektifte hareket etmeye çalıştıklarını söyledi. Derneğin amacının Kur`ân’ı düzgün okuyan, doğru anlayan ve anlatabilen, inandığı değerleri yaşayan din görevlileri ve din eğitimcileri yetiştirmek, özellikle Kur`ân tilaveti hususunda isteyen herkese imkânlar ölçüsünde eğitim desteği sağlamak olduğunu ifade eden Öztürk, “Derneğimizin hizmet binasının, ilahiyat fakültemize yakın olmasını arzu ettik. Bununla öğrenci kardeşlerimize Kur`ân eğitimi konusunda destek vermeyi amaçladık.” dedi.

İl Müftüsü Muslu da Türkiye’de bir ilk olduğunu öğrendiği derneğin açılışından büyük mutluluk duyduğunu, bu açılışın göreve başlamasında sonra kendisine nasip olmasından dolayı Allah’a şükran borcu olduğunu ifade etti. Kur`ân hizmetine yönelik bu oluşumu takdirle karşıladığını belirten Muslu, din görevlilerinin eğitimi konusunda dernekle birlikte hayırlı hizmetler yapacaklarını belirtti. Açılışa ilçe müftüleri ve tashih-i huruf mezunu din görevlileri katıldı.

Cihan