KONYA-Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlemiş olduğu "Kuran İkliminde Her ay Bir Sınav" Kur`an meali sınavında ilk ayda birinci ve ikinci cüzlerden sorulan 40 sorudan 37`sini cevaplayarak birinci olan Muhammed Bahar ikinci ayda da üçüncü ve dördüncü cüzlerden birinci oldu. Bahar 50 sorudan 43 cevaplayarak birinciliği Eyyüp Erman ve Mehtap Yılmaz ile paylaştı.
 
Bahar, ilk sınavda cüzleri iki sefer okuyup özetini çıkardığını,ikinci sınavda bir sefer okuyup özetini tam çıkarmadığı için birinciliği kaptırdığını belirtti. Bu hayırlı yarışmada 30`ncu Cüz`e kadar birincilik için her ay azimle çalışacağını söyledi.
 
Eyüp Erman ise, ilk sınava katılamadığını söylerken başarının sırrını şöyle açıkladı:"Cüzleri okuyup aileme anlatarak hem kendim öğrendim hem de ailem öğrenmiş oldu." Erman, hidayet vesilesi Kur`an-ı Kerimi ve İslamı öğrenmeyi sağlayan böyle yarışmaların devamlı olmasını istediğini belirterek hedefinin her ay birincilik olduğunu söyledi
Eyüp Erman ve Muhammed Bahar bu hayırlı yarışmada iddialı olduklarını belirterek Mehtap Yılmaz`ın başarısının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söylediler.
(İlyas Yavuz-İLKHA)