BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü`nü ziyaretinde bir yerel gazetede çıkan kutlu doğmuda "şov yapmayın" sözlerine açıklık getirdi.
 
Çağlar, "Kutlu doğum etkinlikleri diye bir ilde 600 milyara yakın harcama yapılıyor. Peygamberin doğumudur diye insanlar motorlu uçan balonlara biniyor ve peygamberin nüfus cüzdanı yapmışlar bu çok yanlıştır. Peygamberi bu gibi kalıplara sığdırmak hata ve onun vasfına yakışmayan bir davranıştır. İslam`a hizmet etmek gerekir ama bu gibi israfa kaçan davranışlara girmek ve din ile alakası olmayan işler yapmak haramdır" dedi.
 
Motorlu uçan balon ve buna benzer şovlar yapılıyorsa bunun Peygamberin doğumunda haram olduğunu belirttiğini söyleyen Çağlar, "Ama Allah`ın rızası, Peygamberi için birileri bir araya geliyorsa ve Peygamberin mesajları sunuluyorsa takdir etmekten ve dua etmekten başka bir şey bize düşmez. Ben gazetede çıkacak şekilde kesinlikle konuşmadım ve böyle yazılmasına da çok üzüldüm. Asla ama asla kutlu doğum şovu kimse yapmasın anlamında konuşmadım" şeklinde konuştu.
 
Yatırlarla ilgili konuşmasının da yanlış yöne çekildiğine işaret eden Müftü Çağlar, "Yatırlara giderek onlardan medet istemek İslam`da yok. Bizim de camilerimiz var ve eğer bir şey istiyorsa insan Allah`tan istesin. Bir ölüden medet ummak yanlıştır" dediğini söyledi.
 
İfsad çalışmalarına dikkat!
Daha sonra bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Enver Kılıçarslan kadınlar üzerinden yapılan ifsad çalışmalarına dikkat çekerek, "Halkımız kadar İslam`a ve mukaddesatlara bağlı kimse yoktur. Ancak toplumda kadın üzerinden ifsad çalışmaları yapılmaktadır. Halkımız alimlere bağlıdırlar ve alimlerin de, halka sahip çıkarak elbirliğiyle halkı irşad ederek yapılan ifsad çalışmalarına set olması gerekir" dedi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)