DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, 21 Nisan Pazar günü Nevroz alanında yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulunan BDP`li Bağlar Belediyesi`ne sert tepki gösterildi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi`nde yapılan açıklamada, yıllardır sistem tarafından ezilen ve her türlü zulme maruz kalan Mustazaf halkın, yetkisini aşarak kendini adeta devlet pozisyonunda gören bir belediye tarafından kasıtlı bir zulme maruz bırakıldığı belirtildi.
 
Etkinliği İstasyon Meydanı kaldıramaz hale geldi
Basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır il Koordinatörlüğü olarak 2006 yılından beridir mevlit etkinliklerini Diyarbakır tarihi İstasyon Meydanı`nda düzenlediklerini hatırlatarak, "Peygamber Sevdalısı halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiği ve bayram havasında kutladığı etkinliği İstasyon Meydanı artık kaldıramaz hale geldi. Bu nedenle 2013 yılı Kutlu Doğum Etkinliğini halkımızın daha rahat bir ortamda kutlamaları için Valiliğin resmi olarak ilan ettiği etkinlik alanlarından olan Nevroz alanını seçtik ve resmi müracaatlarımızı yaptık" dedi.
 
"Belediye Peygamber Sevdasına engel olmaya çalışıyor"
Etkinlik öncesi gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için Diyarbakır Bağlar Belediyesine etkinlik alanındaki sabit platformun anahtarlarını ve lavaboların kullanımı için başvuruda bulunduklarını söyleyen Ünsal, "Aynı gün içerisinde tarafımıza olumsuz cevap verilerek `burası belediyeye aittir başka amaçla kullanılamaz` gibi uydurmaca bir cevapla Peygamber Sevdası`na engel olmaya çalışmışlardır. Belediyenin aynı gün içerisinde almış olduğu kararda `Nevroz dolayısıyla parktaki çimler tahribat görmüştür, çimleri kurtarma ve sulama çalışmaları yapılacaktır` denilmiş ve akabinde, valilikçe belirlenen resmi miting alanına belediye tarafından hafriyat dökülerek provokasyon ve engelleme amaçlı olarak güya çim kurtarma çalışmaları başlatmışlardır" ifadelerini kullandı.
 
"Belediye Peygamber Sevdasını hazmedemiyor"
Açıklamasında "Diyarbakır`ın Cadde ve sokaklarının düzensiz ve bozuk hali, altyapıdaki eksikliği halkımızın hemen her gün şahit ve mağdur olduğu durumlardır" ifadesine yer veren Ünsal, "Birçok alanlarda hizmet vermeyi görev bilmeyen bir belediyecilik anlayışını çilekeş halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bu durum da, böyle bir girişimde bulunan belediyenin Peygamber Sevdasını hazmedemediğinin ve bu nedenle engellemek için çaba sarf ettiğinin bir göstergesidir" dedi.
 
"Peygamber Efendimize düşmanlıkta kimse fayda görmemiştir"
Yıllardır sistem tarafından ezilen ve her türlü zulme, haksızlığa maruz kalan Mustazaf halkın bu defa da alan ve yetkisini aşarak kendini adeta devlet pozisyonunda gören bir belediye, bir zihniyetin keyfi ve kasıtlı zulmüne maruz kaldığını vurgulayan Ünsal,"Tarih boyunca, Peygamber Efendimiz (sav) ve onun takipçilerine, sevdalılarına düşmanlıkta hiç kimse fayda görmemiştir. Malum girişimlerin de bir fayda görmeyeceği muhakkaktır" ifadelerine yer verdi.
 
"Halkımızı Nevroz alanındaki mevlit etkinliğine davet ediyoruz"
Birilerinin bilinçli bir şekilde provokasyon ve kaos ortamı yaratmak istediğine dikkat çeken Ünsal, "Peygamber Sevdalıları, Peygamber Efendimizin yüce öğretileri sayesinde asla bu tür oyun ve provokasyonlara gelmeyecektir. Ama inançları gereği kutlamayı bir hak bilerek hiçbir engeli de kabul etmeyecek ve belirlenen yerde büyük bir coşku ve sevinçle, yüz binlerin katılımıyla kutlu doğum etkinliğini kutlayacaktır. Bu vesileyle Peygamber Sevdalısı halkımızı 21 Nisan Pazar günü Nevroz alanındaki mevlit etkinliğine davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Belediyenin tavrı manidardır"
Barış ve sükunet çağrılarının yapıldığı, insanların büyük bir umut taşıdığı bir zamanda belediyenin özellikle Kutlu Doğum etkinliğini engellemek için böyle bir girişim ve engellemede bulunmasının manidar olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, "Belediyenin bu tavrını başta Peygamber Sevdalısı halkımıza ve kamuoyuna önemle duyururuz" dedi. (Emrullah Araz - İLKHA)