ADANA - Organize ettiği sosyal ve kültürel faaliyetlerle Adanalıların teveccühünü kazanan Adana Umut Der Gıda Bankası, Mart ayı içerisinde 790 aileye gıda yardımında bulundu.
 
Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, Mart ayı içerisinde derneklerine, Suriyelilerin yoğun bir şekilde müracaat ederek yardım talebinde bulunduklarını kaydetti.
 
Kutlu Doğum haftası öncesinde kendilerine ulaşan bağışların arttığını ifade eden Yeniay, dernek olarak da bu oranda yardımlarının fazlalaştığını söyledi.
 
Kendilerine yardım talebi için başvuran hiçbir Suriyeli mülteci aileyi geri çevirmeden yardım etmeye çalıştıklarını belirten Yeniay,"Mart ayı içerisinde bize başvuran 570 Suriyeli aile başta gıda olmak üzere giysi, ayakkabı ve ev eşyası yardımında bulunduk. Bunun yanı sıra Adana`da yaşayan 220 muhtaç aile de gıda yardımında bulunduk."dedi.
 
Suriyeli mülteciler konusunda Hayırsever Adanalılara çağrıda bulunan Yeniay, "Suriyeli sığınmacı aileler perişan haldeler. Gerçekten çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Hayırsever halkımızdan bu konuda daha fazla destek bekliyoruz. İnşallah esnaf kardeşlerimiz bu konuda bize yardım ederlerse biz de bu insanların ihtiyaçlarını karşılamış oluruz."dedi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)