HABER MRK - Diyarbakır`ın BDP`li Bağlar Belediyesi, yetki alanı olmadığı halde 21 Nisan Pazar günü Newroz Parkı Miting Alanında gerçekleştirilmesi planlanan kutlu doğum etkinliğini engellemeye çalışırken, İskenderun`un CHP`li Belediyesi de 7 Nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanında düzenlemesi planlanan Kutlu Doğum Mevlidine izin vermedi. BDP ve CHP`li belediyelerin kutlu doğumu engelleme girişimleri "BDP ve CHP mevlit düşmanlığında birleşti" şeklinde yorumlandı.
 
BDP`li Bağlar Belediyesi, Peygamber Sevdalıları Platformunun 21 Nisan Pazar günü Newroz Parkı Miting Alanında gerçekleştireceği Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulundu.
 
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, belediyenin yetki alanı olmamasına rağmen böyle bir kararı vermesini provokatif bir eylem olarak gördüklerini söyledi.
 
`Burası belediyeye aittir başka amaçla kullanılamaz`
Gerekli izinlerin Valilikten alındığını ve hazırlıkların yapılabilmesi için BDP`li Bağlar Belediyesine etkinlik alanındaki sabit platformun anahtarlarını ve lavaboların kullanımı için başvuruda bulunduklarını dile getiren Orhan, "Aynı gün içerisinde tarafımıza olumsuz cevap verilerek `Burası belediyeye aittir başka amaçla kullanılamaz` gibi uydurmaca bir cevapla Peygamber Sevdasına engel olmaya çalışmışlardır" dedi.
 
`Etkinliğe izin vermiyoruz`
"Bağlar belediyesine gitmemize rağmen muhatap bulmakta sıkıntı yaşadık" diyen Orhan, "Biz de yazılı olarak başvurumuzu, sözlü olarak da meramımızı onlara anlattık. Platformun anahtarını ve lavaboların kullanımı için o gün oraya su verilmesi talebimizi ilettik. Bir nezaket ziyaretimiz söz konusuydu. Bunun akabinde aynı gün içinde sanki etkinlik için onlardan izin almamız lazımmış gibi `etkinliğe izin vermiyoruz` şeklinde yazılı bir cevap verdiler. Oysaki etkinliğin izni valilik tarafından veriliyor. Biz bu izin prosedürünü tamamlamışız" ifadelerini kullandı.
 
BDP`li Belediyeyi dindar Diyarbakır halkına şikayet ediyoruz
Diyarbakır`ın Cadde ve sokakları bu kadar bozuk ve geçilmezken belediyenin bu tavrı sadece ve sadece Peygamber Sevdasını hazmedemediğinin ve bu nedenle engellemek için çaba sarf ettiğinin bir göstergesidir, diyen Orhan, "Türkiye ve Bölgemizde barış ve huzur için atılan adımlar konuşulup insanların umutlu olduğu bir zamanda belediyenin özellikle Kutlu Doğum Etkinliğini engellemek için böyle bir girişim ve engellemede bulunması manidardır. Belediyenin bu tavrını başta Peygamber Sevdalısı halkımıza ve kamuoyuna önemle duyururuz" diyerek BDP`li belediyeyi Diyarbakır halkına şikâyet etti.
 
Bağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mahmut Büyükbayram ise, Newroz etkinliği nedeniyle parkta hasarlar meydana geldiğini ileri sürerek, "Bizim amacımız parkı yaza yetiştirip halkın dinlenmesine olanak sağlamaktır. Ayrıca Valilik izin verdiklerine dair belge gönderse bile Valiliğe de tadilat nedeniyle onlara izin vermeyeceğimizi söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Bir Kutlu Doğum düşmanlığı da CHP`li belediyeden
Peygamber Sevdalıları Platformunun 7 Nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanında düzenlemeyi planladığı Kutlu Doğum Mevlit Etkinliği de İskenderun Belediyesi tarafından iptal edildi. İptal kararına tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Platformu İskenderun Koordinatörü ve İlim-Der Genel Başkanı Muhammed Aybakan, CHP`li belediyenin İslam`a ve İslami değerlere olan tahammülsüzlüğü nedeniyle etkinliği iptal ettiğini belirtti.
 
Etkinlik tarihinden bir hafta önce emniyetin kendilerini belediyeye yönlendirdiğini belirten Aybakan, "Emniyet bize etkinlik ile ilgili `Belediyeden gerekli izinleri alıp yapabilirsiniz. Bizim için her hangi bir sorun yok` dedi. Bizi Belediyeye havale etti. Bize göre, emniyet, `Bu kutlu doğumu yapamazsınız` diyemedi. Topu bir başka kuruma attı" dedi.
 
"Her şey serbest, Mevlit yasak"
Anıt Meydanında yapmayı planladıkları programın CHP`li belediyenin engeline takıldığını belirten Aybakan, Anıt Meydanında her yıl onlarca etkinlik yapıldığını ifade ederek, "Konserler, festivaller, Türkçe olimpiyatları ve benzeri etkinlikler Anıt Meydanında yapılıyor, ama söz konusu Peygamber Efendimizin kutlu doğumu olunca işler değişiyor. Peygamber efendimizin orada anılmasın diye keyfi muamelelere karşı karşıya geldik" şeklinde konuştu.
 
Her şeye rağmen Kutlu Doğum etkinliğinden vazgeçmediklerini vurgulayan Aybakan,"İnşallah bu etkinliği Anıt Meydanında veya başka bir yerde her şekilde yapacağız" dedi.
 
Kurumların özellikle de belediyenin Peygamberimizin Kutlu Doğumuna olan tahammülsüzlüğünü Müslüman halka şikâyet ettiklerini belirten Aybakan, "Halkımızdan ve STK`lardan bizi bu konuda yalnız bırakmamalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman, Şefik Mert - İLKHA)