FAO`dan yapılan yazılı açıklamada, belirlenmesi zor H7N9 virüsünün insanlara ve hayvanlara bulaşma riskini azaltmak için hijyen ve sınırlandırma önlemlerinin alınması gerektiği belirtildi.
Açıklamada çiftçilerin, üreticilerin, taşıyıcıların ve tüketicilerin ellerini yıkamasının ilk ve en iyi önlem olduğu vurgulandı.
Kanatlıların ve diğer hayvanların, yaşam alanlarından uzak tutulmasını isteyen FAO, virüsü kapmış hayvanla yakın temasın insan sağlığı için risk teşkil ettiğine dikkati çekti.
Kümes hayvanlarının diğer hayvanlardan uzak tutulmasını da talep eden FAO, yiyeceklerin iyi pişirilmesi, hasta ya da telef olan hayvanların etlerinin yenmemesi önerisinde bulundu.
Çin`de H7N9 virüsüne rastlanan 14 kişide 6`sı yaşamını yitirdi.