MARDİN - Mardin merkeze bağlı Şeyhan ziyaret alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe gelen misafirlere lokum ve şeker dağıtıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti saat: 13.30`da başlayan programa bölgenin tanınmış kanaat önderleri katıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Vuslat İlahi Grubu bir birinden güzel ezgiler seslendirdi, Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Programda Türkçe bir konuşma yapan Mehmet Arasan, kutlu doğum programlarının önemine değindi. Kurtuluşun İslam`da olduğunu, Batı`nın çirkef ahlakının hiçbir zaman bize örnek olamayacağına dikkat çeken Arasan, tek örnek tek rehberin Hz Muhammed` (s.a.v.) in olduğu, ancak ahlakı ve sünnetini yaşamak ile kurtuluşa erişilebileceğini söyledi.

Daha sonra Kürtçe konuşmayı yapmak üzere söz alan Müfit Yaray, Sultan Şeyh Musa`ya hitaben "Gözünüz aydın olsun ki bugün evlatların, torunların, müritlerin davana sahip çıkıp davanı dört bir yana ulaştırma gayretindedirler. Ya Rabbi bizleri Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa` (as) nın onun varisleri sultan Şeyhmus ve yolunu sürdüren âlimlerin yolundan gidenlerden eyle" dedi.

Program Sultan Şeyhmus Medrese Seydası Seyyid Ali Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)