DİYARBAKIR- Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan 47 STK, yaptığı yazılı basın açıklaması ile, Diyarbakır`da yapılmakta olan "Dünya Medeniyetler Kraliçesi" yarışmasını provakativ bir yarışma olarak nitelendirilerek, "Son günlerde sinsi bir şekilde faaliyete geçen bazı fırsatçı mihraklar, çözüm ve barış sürecine paralellik gösterme ve destekleme süsüyle, 7 Peygamber ve 541 sahabenin metfun bulunduğu ve 3 Peygamber makamının yer aldığı, her karış toprağı maneviyat kokan Diyarbakır`ımızda, provakatif bir etkinlik olarak sözde `Dünya Medeniyetler Kraliçesi` adı altında bir `Çirkinlik Yarışması` düzenlenmektedir" denildi. Açıklamada, şayet sözkonusu yarışma iptal edilmese Cuma günü Diyarbakır Prestige Hotel önünde kitlesel bir protesto yapılacağı belirtildi.
 
Yapılan yazılı açıklamada, "Manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı olan halkımızın ve özellikle de genç nesillerimizin gözlerini fuhuşa ve ahlaksızlığa alıştırma ve bu değerlerden uzaklaştırma projesinin bir parçası olan bu program; özellikle Diyarbakır`ımızda kasıtlı, planlı ve programlı bir şekilde icra edilmek istenmektedir. Bizler Diyarbakır`daki 47 STK olarak bu `Çirkinlik Yarışması``nı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Duyarlı Diyarbakır halkı adına, altında İslam`ın sancaktarları olan peygamber ve sahabelerin yattığı bu mübarek toprakları, çirkinlik ve ahlaksızlığın sancaktarları olan bu topukları gezdirerek ezdirmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.
 
Yetkililerden, bu rezaletin bir an evvel durdurulmasını ve bir daha yapılmamak üzere iptal edilmesi istenen açıklama daha sonra, "Aksi taktirde Cuma günü Cuma Namazına müteakip, bu çirkin gösteriye ev sahipliği yapan yerlerden biri olan Diyarbakır Prestige Hotel önünde kitlesel bir protesto ve basın açıklaması ile iptal edilene kadar engel olmaya devam edeceğimizi deklare ediyoruz" şeklinde ifadelere yer verildi.
 
Açıklamayı Destekleyen Diyarbakır`daki 47 Sivil Toplum Kuruluşu
Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur SEN, Bem-Bir SEN, Birlik Haber SEN, Büro Memur SEN, Camii Derneği, Çarıklı Derneği, Dider, Dem Derneği, Dicle Fırat Grubu, Din-Bir SEN, Diyanet SEN, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir SEN, Enerji-Bir SEN, Gönül Köprüsü, Hizmet Derneği, Hür Der, Islah-Der, İhvan Der, İkra Eğitim Der, İlim Der, İlim Yayma Cemiyeti, İlmi-Der, İmam Hatip Yrd.ve Day. Derneği, İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Kültür Memur SEN, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Öğ-Der, Özgür-Der, Özgür Eğitim SEN, Sahabe- Der, Sağlık SEN, Sek-der, Ş.Ali Haydar Bengi Klt.Der. Şafak Der, Şefkat Der, Şura Der, Toç Bir SEN, Ulaştırma Memur SEN, Yeni İhya Der, Yetim Der, Din-Bir-Der, Cansuyu Der (Osman İçli-İLKHA)