Yeni Şafak`ın ele geçirdiği olay yeri fotoğrafında, öldürüldükten hemen sonra lojmanının içinde sürüklendiği ortaya çıkan Albay Kazım Çillioğlu`nun, Yeşil ve ekibi tarafından sorgulanırken öldürüldüğü iddia edildi. Cinayetin ucunun Veli Küçük`e kadar uzandığı iddiası ortaya atıldı.

Olay günü tugay revirinde yapılan dış otopsi sonrası tutulan Olay Yeri İnceleme Tutanağı`nda silahın Çillioğlu`nun solunda bulunduğu yazıyordu. Fotoğrafta ise silah kurulu durumda Çillioğlu`nun sağ tarafında görülüyor.

Lojmanında ölü bulunan eski Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili Aksiyon dergisi çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. 1994`te intihar ettiği söylenen Çillioğlu`nu Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve ekibinin işkenceli sorgu sonrasında infaz ettiği ortaya atıldı. Ölüm olayında, Devrimci Karargah soruşturması tutuklusuHanefi AvcıileErgenekontutuklusuemekliTuğgeneral Veli Küçük`ün bağlantısı ise diğer bir iddia.

AVCI İLE YOLLARI KESİŞTİ

Habere göre; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis`in uçağının düşmesinden sonra Çillioğlu`nun bu uçağa yetişemediği için binememesi, Jandarma`da ve dönemin JİTEM Gruplar Komutan Vekili Kıdemli Binbaşı Ahmet Cem Ersever`de şüphe oluşturdu. Bu nedenle Ersever, 17 Mart 1993`te JİTEM`deki görevinden istifa etmesine rağmen, Çillioğlu`nu gayri resmi sorguya çekti. Ersever daha sonra 4 Kasım 1993`te Ankara`da ölü bulundu. İddiaya göre; Ersever`i sona sürükleyen önemli kişilerden biri, ortağı ve PKK itirafçısı Mustafa Deniz oldu. Deniz, Ersever`in bütün çalışmalarını MOSSAD, Amerikalılar ve Ergenekon yapılanmasına bildirdi. Deniz, daha sonra eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı`nın itirafçı ekibinde yer aldı. Eski Habur Gümrük Müdürü Ali Balkan Metel`in şoförü JİTEM elemanı Kemal Uzuner de Ersever aleyhinde çalıştı. Avcı ile de yolları kesişen Uzuner aynı zamanda Veli Küçük`ün Batı Trakya Dergisi`nden ortağı.

YEŞİL SORGULADI

Çillioğlu cinayetinde kullanılan silahın da Uzuner tarafından Ergenekon ekibine verildiği belirtiliyor. Ersever`den istenilen belgeler alınamayınca Çillioğlu`nunEşref Bitlissuikastına dair çok şey bildiği ve kilit adam olduğu ortaya atıldı. Bundan korkan ekibin Çillioğlu`nu sorgulamak için Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım`ı görevlendirdiği belirtildi. Albayı lojmanına getirip sorgulayan ekipte Mahmut Yıldırım, Mustafa Deniz, Kemal Uzuner ve üç kişinin daha olduğu iddia ediliyor. Yeşil`in, Çillioğlu`nu bildiklerini anlatması için zorladığı ve işkence yaptığı da iddialar arasında. Çillioğlu`nun önce havluya sarılmış sopalarla ve tekmelerle darp edildiği ve infaz ekibinin bilgi ve belgeleri aldıktan sonra intihar süsü vermek için albayın kendi tabancasıyla kafasına sıktırdığı belirtildi. Yeşil`in bazı delilleri aldığı ve kararttığı gibi bazı belgelerin de Mustafa Deniz ve Kemal Uzuner`in eline geçtiği, bunların da durumu Avcı`ya bildirdikleri iddia edildi.

Yenişafak