Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca "360 Kültür Sanat" projesi kapsamında hazırlanan "Geçmişten Bugüne Kudüs Dijital Gösterimi", işgal ve terör şebekesinin katliamlarının anlatıldığı 3 boyutlu hologram filmleri ile Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda gösterime açıldı.

Kudüs çeşitli dönemlere ait fotoğraflar ve arşiv görüntüleriyle dijital gösterimle izleyicilere aktarılırken aynı zamanda Mescid-i Aksa ve Filistin'e yönelik yapılan barbar saldırılar ve işgal sürecine de yer verildi.

3 boyutlu hologram filmiyle "Geçmişten Bugüne Kudüs 360 Dijital Gösterimi" ile aktarılan Kudüs davası ile birlikte Mescid-i Aksa'nın ve Filistin'in terör şebekesi tarafından barbarca nasıl işgal edildiğine de yer verildi.

Başta Kubbet'üs-Sahra olmak üzere Kudüs'ün mabetlerinin izlenebildiği sergide, Mayıs 2021'de Şeyh Cerrah Mahallesi'nde başlayan işgalin seyri de ziyaretçilere sunuluyor.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın ihtişam ve güzelliğinin gözler önüne serildiği dijital gösterimde Osmanlı dönemine ve bugüne ait fotoğraflar yer aldı. Dijital gösterim 12 Temmuz'a kadar, pazar günleri hariç saat 11.00-19.00 saatleri arasında Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı gerekli önlemler alınarak gezilebilecek. (İLKHA)