İncir meyvesi içerisinde bol miktarda lif barındırır. Ancak incir yapraklarında bu lifin çok daha fazla olduğu bilinmektedir.

İncir yaprağı A vitamini, B1 ve B2 vitamini zenginidir. Fosfor, demir ve klor gibi önemli mineral kaynakları da bulunur. Ayrıca Omega 3 ve Omega 6 ile fenol içermesi sebebiyle kalp hastalıklarına ve rahatsızlıklarına karşı oldukça güçlü bir direnç oluşturur.

Bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendiren incir yaprağının, aynı zamanda antioksidan etkisi vardır. İncir yaprağı özellikle kolon, cilt ve meme kanserleri olmak üzere tüm kanser türlerini önlemeye yardımcı olur. Her gün iki taze incir yaprağı çiğneyin. Taze incir yaprağı bulamıyorsanız, incir yaprağı tozu kullanın.

2016’da yapılan bir araştırmada; incir yaprağının diyabet hastalığı semptomlarını önemli derecede azalttığı ortaya çıkmıştır. Kurutulmuş incir yapraklarından hazırlanan çayın kolesterol seviyelerinin yanı sıra glikoz seviyelerini de düşürdüğü gözlemlenmiştir.