Her ne kadar Karadeniz Bölgesi ile özdeşlemiş olsa da karalahana yurdumuzun neredeyse her tarafında yetiştirilebilecek bir bitki. İşte karalahananın faydaları!

Çorbadan sarmaya kadar hem pişmiş hem de çiğ olarak yemeği yapılabilen ya da yemeklerin yanında yeşillik görevi görebilen kara lahana tam bir potasyum, magnezyum ve kalsiyum deposudur.

Karalahananın faydaları

Bazı bitkilerin faydaları tabiri caizse say say cinsindendir, kara lahana da o tür bitkilerden.

Faydalarını maddeler halinde sıralamak gerekirse;

Karalahana Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 litre su
  • 1 demet karalahana
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küp şeker
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Karalahana Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Suyu geniş bir tencereye alın. İnce doğradığınız karalahanayı ilave edip 5 dakika kaynatın. Bulguru ilave edip kaynatmaya devam edin. Bulgurlar hafif şişmeye başlayınca ocaktan alın ve bir süzgeç yardımı ile süzün.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Salça ve bulgurlu karışımı ilave edip kavurmaya devam edin. Küp şeker, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.