Türkiye genelinde Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) imam hatip ortaokullarında eğitim öğretim gören öğrencilerin gösterdikleri başarı büyük takdir topluyor.
Toplumun manevi alandaki en önemli ihtiyacını karşılayan imam hatip okulları, Türkiye'nin en başarılı okulları haline gelirken imam hatip okullarında eğitim öğretim gören öğrencilerin başarısı her geçen yıl daha da artıyor.
Akademik eğitimle birlikte hafızlık eğitimi de alan imam hatip öğrencileri, iki yıldır tüm dünyayı etkisi alan Covid-19 salgını nedeniyle okulların kapanmasından dolayı eğitimlerinin önemli bir ölümünü ise uzaktan eğitim alarak geçirdi.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava sayılı günler kalırken öğrenciler bu pazar yapılacak sınava hazırlanıyor.
Gaziantep’te Mehmet Görmez İmam Hatip Proje Ortaokulu öğrencileri de LGS’de yüksek başarı elde etmek için büyük bir gayret gösteriyorlar.
Salgın nedeniyle eğitim öğretim döneminin önemli bölümünde yüz yüze eğitimi alamayan ve aldıkları uzaktan eğitimle LGS’ye hazırlanan imam hatip öğrencileri, deneme sınavları ile LGS’ye hazırlanmakla birlikte sınav kaygılarını da yenmeye çalışıyorlar.
Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Halil İbrahim Güler, İLKHA muhabirine LGS öncesi deneme sınavı imkanı sunarak öğrencileri sınava hazırladıklarını söyledi.
Salgın nedeniyle öğrencilerin eğitim öğretim döneminin önemli bölümünde yüz yüze eğitimden geri kaldığına dikkat çeken Güler, öğrencilerin sınavda başarılı olmalarını sağlamak amacıyla deneme sınavları yaptıklarını belirtti.
“İnşallah pazar günü öğrencilerimiz deneme sınavlarının neticelerini alacaklar”
Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin 2017'de eğitim hayatına başladığını hatırlatan Güler, “Okulumuz aslında ilk mezunlarını da veriyor. Şu ana kadar yaklaşık 55 deneme yaptık, bugün de son provamızı yapıyoruz. Zorlu bir süreç içerisinde öğrencilerimizi olabildiğince zinde kalması için öğretmenlerimiz gerçekten olağanüstü bir performans ile çalıştılar. Okul açık olduğu dönemlerde biz okuldaydık. Son 15 gün öğrencilerimiz akşam 18.00'a kadar öğretmenlerimizin fedakarlığı ile güzel bir etüt programı yaptılar. Günlük denemeler yaptık. Öğrencilerimizle sonuçları paylaştık. Bugün de son provamızı yapıyoruz. İnşallah pazar günü öğrencilerimiz deneme sınavlarının neticelerini alacaklar.” dedi.
“Başarıya ahlaki başarı olarak bakıyoruz”
Öğrencilerin başarılarını sadece LGS başarısı ile ölçmediklerini ifade eden Güler, “Biz başarıya ahlaki başarı olarak bakıyoruz. Bu temelle eğitime yaklaşıyoruz. Öğrencilerimizin başarılı olması, insanlara ve çevresine faydalı, ümmete, insanlığa faydalı olabilmesi için temel ahlaki değerleri kazandırabilmişsek gerçek başarı bununla ölçülmeli. İnşallah çocuklarımız güzel liselere gidecekler ve birbirinden kıymetli öğrencilerimiz inşallah güzel bir eğitim almaya devam edecekler. Anne babaları da onlar için her türlü imkanı sunacaklarına inanıyoruz. Bu çocukları gelecekte ise ülkemizde önemli yerlere gelecekler.” ifadelerini kullandı.
“Okulumuz son iki yıldır Şahinbey'de LGS’de ikinci oldu”
Türkiye’nin ve İslam ümmetinin geleceği için çalıştıklarını belirten Güler, “Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. İmam hatipler Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey ilçesi genelinde yapılan deneme sınavlarında da hep ilk üçte yer aldılar. İmam hatip ortaokullarına teveccüh fazla ve bu teveccühün giderek başarıyla da artacağını düşünüyorum. Okulumuz son iki yıldır Şahinbey'de LGS’de ikinci oldu. Bu sene de inşallah yine imam hatiplerimiz zirvede olacaklar. Akademik ve dini eğitim noktasında da bu 4 yıl süre içerisinde güzel bir eğitim verdiğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin bir yandan hafızlık eğitimini aldıklarına dikkat çeken Güler, “Hafızlık ile bunu taçlandıran öğrencilerimiz oldu. Bir yandan da akademik başarılarıyla şu anda gelecek sene hem Şahinbey’de hem Gaziantep’ten hem de Türkiye'de ses getirecek dereceler elde edecekler diye ümit ediyoruz.” diye konuştu.
Öğrencilerden Muhammed Osman Gezer, uzaktan eğitimden dolayı sınava hazırlık sürecinde ilk başta sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
“Sınava iyi hazırlandık”
Salgından dolayı eğitimlerinde aksaklıkların olduğunu belirten Gezer, “Bu süreçte uzaktan eğitim ile eğitimize devam etmek zorunda kaldık. Uzaktan eğitimde canlı derslerimizi kaçırmamaya çalıştık. Bu dönem bizim için zor oldu. Pazar günü sınavda biraz bize kolaylık sağlanırsa daha iyi olur. Okulumuz her gün bize deneme sınavları yaptı. Sınava iyi hazırlandık, sınav provası yaptık. Bu da bizim için güzel oldu. Eğitim hayatımız genelde evde geçti, evde canlı derslere katıldık. Vaka sayıları düştüğünde okula geldik, okullarda eğitim gördük.” dedi.
“Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini almıyor”
Uzaktan eğitim sürecinde çok zorlandıklarını belirten Taha Doğru da, “Uzaktan eğitimde sorularımız olduğunda soru soracak kimse yoktu. Kendi imkanlarımızla internetten ders çalıştık, canlı derslere katıldık. Uzaktan eğitimde yüz yüze eğitim gibi olmasa da yine de faydalanıyorduk. İlk dönemlerde kardeşimle birlikte derse telefonla girmeye çalışıyorduk. Daha sonra babam tablet aldı. Okulumuza teşekkür ediyorum. Çünkü her gün sınav denemesi yaptık. 15 tatili de en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. LGS’ye önceki dönemler gibi çok hazırlıklı değiliz. Çünkü okul sürekli açılıp kapandı, belli bir motivasyon elde edemedik. Yine de sınava çalıştık.” ifadelerini kullandı.
“Sınavda bize kolaylık sağlanmasını istiyoruz”
Salgın sürecinde okula pek gelemedikleri için sıkıntı yaşadıklarını belirten Musab Okyay ise şunları söyledi:
“Yüz yüze eğitimi tercih ediyorum. Çünkü uzaktan eğitimde zorlanıyorduk. Canlı dersleri pek fazla anlayamıyorduk, özellikle matematik dersinde zorlanıyorduk. Yüz yüze eğitim de soru soracağımız soruları hocamıza sorabiliyorduk. Canlı dersler zor oluyordu. LGS’ye hazırlandık ama sınavda bize kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Çünkü daha önce LGS’ye giren arkadaşlarımız gibi sınava hazırlanmadık.” (İLKHA)