Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalar yaptığını anımsattı.

"Soylu'nun, bu şekilde AK Parti ile kedi-fare oyunu oynadığını, başkalarını suçlayarak kendisinin hakkındaki iddialardan sıyrılmak istediğini" öne süren Özel, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, Susurluk kazasının ardından bakanlık görevinden istifa ettiği gibi Peker'in iddialarından sonra marinadaki görevinden ayrıldığını belirterek, "Hakkını teslim etmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soylu'ya sahip çıkması üzerine yargının, basının ve siyasilerin pozisyon aldığını iddia eden Özel, "Tam bir aydır bir suç örgütü liderinin iddiaları ortada. Türkiye'de en çok izlenen videolar oluyor. Bu konuya siyaset, Meclis, yargı halen daha kulaklarını tıkamış durumda." ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in, ayda 10 bin dolar aldığını iddia ettiği siyasetçiyi bu hafta sonu açıklayacağını duyurduğunu aktaran Özel, "Soylu, pazar olmadan sen açıkla ki mafya liderinin sözünün kıymeti olmasın. Susarak suç işliyorsun ama mafya liderine de popülarite kazandırıyorsun." diye konuştu.

Özgür Özel, iktidarın bu konudaki iddiaların TBMM çatısı altında araştırılmasını sağlaması gerektiğini dile getirerek, "Bu yükü, AK Parti'nin değil Türkiye'nin sırtından kaldırmak için çare, Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulması ve bütün sorulara şeffaflıkla cevap verilmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu'nun şirketinin karının, bakanlık görevine başlamasından sonra arttığını ve kamu kurumlarının da müşteri portföyüne dahil olduğunu ileri süren Özel, bu şirketin, 2019, 2020 ve 2021 yılına ait bilançolarını, karını, müşteri portföyünü açıklamasını istedi.

Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında başlatılacağı duyurulan soruşturma konusunda Milli Savunma Bakanlığından bir açıklama yapılmadığını söyleyen Özel, "Bayram geldi, sonraya kaldı. Şimdi de 'İki bayram arasında tahkikat olmaz.' Herhalde Kurban Bayramı'nın bitmesini bekleyeceğiz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı, Tuğamiral Sarı hakkındaki soruşturma konusunda eleştiren Özel, "Hulusi Akar, cübbeli amiral konusundaki suskunluğun manidar. Bu cübbeli amiralle senin arandaki paralellik son derece manidar, aşikar." sözlerini sarf etti.