BATMAN - Üniversite Kütüphane Haftası etkinliği başladı. 5 gün sürecek olan etkinlikte Batmanlı yazarlar ve şairler okurlarıyla buluşuyor. Açılış dengbej dinletisiyle yapıldı.

 

Batman Üniversitesi`nde Kütüphane Haftası etkinliği başladı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, İl Defterdarı Hasan Koca, İş-Kur Müdürü Besim Eviz, Müftü Hasan Çağlar Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Muzaffer Bimay yaptı.

 

Ayrıca Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 5 gün sürecek olan etkinlikte Batmanlı yazarlar ve şairler okurlarıyla buluştu.

 

Kütüphaneden en çok kitap ödünç alan akademik ve idari personel ile öğrencilere ödül verilen etkinlikte şiir dinletisi de yapıldı.

 

Bu arada kütüphane etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi, Batman Cezaevine kitap bağışında bulundu.

 

Etkinlik programı şöyle kaydedildi: "26 Mart 2013 Salı: 14.00 Film Gösterimi, 19.00 Tiyatro / Dert Babası (Batman Üniversitesi Tiyatro Topluluğu). 27Mart 2013 Çarşamba / Merkez Kampüsü Konferans Salonu: 12.30-13.00 Kitap Okuma Kampanyası: Kitabını alan meydana gelsin, kitap okuma alanları: Merkez Kampüs testili park, Gülistan Caddesi girişi, Atatürk Parkı önü. Saat 19.00 Memu zin tiyatro oyunu. 28 Mart 2013 Perşembe / Merkez Kampüsü Konferans salonu Söyleşi: Edebiyat ve Bilgelik- Sadık Yalsızuçanlar (Yazar), Mustafa Aydoğan (Şair/Edebiyat Ortamı Dergisi Editörü) Saat 16.00 Kitap bağışı (Batman Cezaevi). 29 Mart 2013 Cuma/Merkez Kampüs Konferans Salonu, Saat 14.00 Batı Raman Kampüsü Merkez Kütüphanesi gezisi." (M.Fatih Akgül - İLKHA)