AĞRI - Her yıl 14-23 Mart arası günler de ilan edilen Dünya Mustazaflar Haftası nedeni ile Türkiye ve dünyada çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
 
Dünya Mustazaflar Haftası nedeni ile Cumartesi günü Rehber-Der de yapılan etkinlikle Dünya Mustazafları yad edildi. Rehber - Der`in binasında gerçekleşen programa gençler katılım gösterdi. Program Ahmet Dursun adlı öğrencinin okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Grup Vahdet Çocuk İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahiler ile program devam etti.
 
`Müslümanlar İslam`dan uzaklaştığından dolayı bugün yeryüzünde sıkıntılar yaşamaktadırlar`
Katılımcıları duygulandıran sinevizyon gösteriminin akabinde Rehber - Der Başkan Yardımcısı Hasan Özbay günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Özbay, Müslümanların uhuvvet duygusunu sıkı tutmaları, fitne, fesat ve entrikalara aldırış etmeden birlik ve beraberliği sağlama çabasında olmalarına vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pakistan, Afganistan, Keşmir, Somali, Çeçenistan, Filistin yani alfabenin bütün harflerini toplayacak Müslümanlar coğrafyaları, mazlum ve mustazafları, batılı ülkeler kendi hegemonyaları altına almış durumda. Her türlü işkenceyi reva görmüş durumda. Bizler ağlanacak halimizi bırakıp, bu durumda çıkış yolunu aramayı bırakıp rotamızı başka yönlere verdik. Bizler, önderimiz Hz. Resulullah`ı, batının Marks`ı, Lenin`i ile karıştırıp, dinsiz komünistlerle ne yazık ki liderlerimizi değiştirdik. Elmas değerindeki Ebedi Liderimizi (a.s.v.) batının cam parçaları hükmündeki liderleri ile karıştırdık.`
Ve kime sorarsanız sorun, bugün yaşadığımız sıkıntıları olarak Liderimiz Hz. Resulullah`tan ve İslam dininden uzaklaşmadan dolayı yaşadığımızı ifade edecekler. Allah ayağımızı sabit kılsın. Bu olumsuzluklara karşı yine de olumlu gelişmeler yaşanmakta, Müslümanlar her ne kadar da cılız olsa da direnmekte, mücadele göstermektedir.` dedi.
Rehber - Der de düzenlenen program son olarak okunan ilahi ve yapılan dua ile son buldu.
 
Dün ise Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Dünya Mustazaflar Haftası ile ilgili dernek binasında program düzenledi. Erhan Gülerin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Grup Vahdet`in Çocuk İlahi Grubu üyesi Emrah Karakuş`un, Halepçe üzerine yakılan ağıtı okuması ile katılımcılar duygulandı. Program sinevizyon gösterimi ve Suat Çelik`in konuşması ile devam etti.
 
Çelik, hamd ve salavat ile başladığı konuşmasına Dünya Mustazaflar Haftasının neden ilan edildiğini açıkladı. Çelik,` Bugün yeryüzündeki Müslümanlar acılar içinde, sıkıntılar içinde, batının emperyalistleri tarafından inim inim inletilmektedir. Haksızlık ve hukuksuzluklara maruz bırakılmaktadır.`
 
Dünya Mustazaflar Haftası ne demek?
Yıllardır çeşitli etkinliklerle anılan Mustazaflar Haftasının neden ilan edildiğini anlatan Çelik, "Dünya Mustazaflar Haftası bildiğiniz gibi, 14 - 23 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin düzenlediği bu tarihlerin sebebini önce açıklayalım. Kur`an`ın söndürülmez bir nur olduğunu Dünyaya haykıran Üstad Bediüzzaman`ın vefatının yıl dönümü, zalimlerin, yüreğimizi yakan Halepçe Katliamının gerçekleştirilmesi, tekerlekli sandalyede Müslümanlara direnişin nasıl olacağını gösteren Şeyh Ahmet Yasin`in şehadet yıl dönümü bu tarihlere denk geldiği ve Filistin, Çeçenistan, Keşmir, Somali, Arakan, Suriye, kısacası yeryüzündeki Müslümanların ezilmesi, hor görülmesi, haksız ve hukuksuzluklara maruz bırakılmasını dile getirmek için Dünya Mustazaflar Haftası, Mart ayının bugünlerinde ilan edilmiştir."şeklinde konuştu.
 
Çelik, Müslüman coğrafyalarında umut verici gelişmelerin yaşandığını, Allah-u Teala`nın yardımı ve Müslümanları birliktelikleri ile sıkıntıları giderileceğine vurgu yaparak konuşmasını bitirdi. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay - İLKHA)