Vahdet Kültür ve Spor Derneği`nin Avusturya`nın Wels şehrinde sürdürdüğü faaliyetler yerel hak tarafından takdir görüyor. Farklı ırk ve kültürlere sahip insanları ismine yaraşır şekilde İslam Kardeşliği çatısı altında bir araya getiren derneğin yöneticilerinden Garip Kılıç yaptıkları çalışmalar ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

2007 yılından bu yana İslami, sosyal, kültürel ve spor alanlarında faaliyet yürüttüklerini belirten Kılıç, derneği açmaktaki amaçlarından birinin de yaşadıkları ülkeye entegre konusunda sıkıntı yaşayan insanların İslami değerlerini yitirmeden bunu sağlayabilmeleri için onlara yardımcı olma niyetinden kaynaklandığını ifade etti. Yılın belli dönemlerinde düzenledikleri geleneksel Futbol Turnuvalarında 30`a yakın farklı takımın bir araya geldiğini belirten Kılıç, derneğin çok amaçlı salonlarında masa tenisi oynama gibi farklı sportif imkanları oluşturduklarını söyledi.

Dernek bünyesi altında Vahdet İlahi grubunu oluşturduklarını kaydeden Kılıç, "İlahi grubumuz davet edildikleri Kutlu Doğum etkinlikleri gibi hayırlı organizasyonlara katılıp herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin ilahilerini seslendiriyorlar." dedi. Hafta`nın belirli günlerinde Çocuklara, Gençlere, Bayanlara ve Erkeklere yönelik İlmi, Fıkhi ve Kültürel bilgilendirme derslerinin verildiğini sözlerine ekleyen Kılıç, "İmkanlar el verdikçe güzel havalarda çocuklarımızı parklara ve pikniklere götürüyoruz." dedi.

(Zafer Korkut, Mustafa Bulanık, Hüseyin Kuyuldar - Hürseda Haber)