BATMAN - Tüm Türkiye`de teşkilatlanmaya giden Hür Dava Partisi, Batman İl Başkanlığını hizmete açtı. Açılış öncesi yüzlerce araç saat 13.00`da Bardakçılar Tesisi önünde HÜDA PAR yönetimini karşıladı. Konvoy şeklinde şehirde tur atıldıktan sonra parti binasının bulunduğu yere gelindi.
 
Açılışa HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları, GİK üyeleri, çevre il ve ilçe başkanları ile Batman`daki siyasi parti ve STK temsilcileri ve kalabalık bir kitle katıldı. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile açılışta ilk olarak HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök yaptı.
 
Batman`da yaklaşık 20, Türkiye`de ise yaklaşık 70 parti olduğuna değinen Gök, "Sağcısıyla, solcusuyla, muhazafakarı vesairesiyle her renkten bu kadar parti varken yeni bir partiye ihtiyaç var mıydı? Emin olun doğusunda farklı batısında farklı renkte bir üllisyonun tesirinde bulunan Türkiye ve bölge siyasetinde dibe vuran ahlaki insani ve vicdani erdemleri ihya etme duyarlılığımız ve sorumluluğumuz olmasaydı siyasete girmezdik" dedi.
 
Türkiye`de ve bölgede yaşanan sorunlara değinen Gök, "İnancın önündeki engeller hala duruyorsa, Kürt sorununun çözümü konusunda on binlerce mazlumun ölümüne rağmen tarafların siyasi samimiyetsizlikleri ve bu konuyu siyasi rant aracı olarak kullanmaları devam ediyorsa HÜDA PAR`a ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.
 
Gök konuşmasının sonunda, toplumsal barış ve huzuru, adalat ve hakkaniyet üzere bir dünyayı özleyen herkesi HÜDA PAR`a davet etti.
 
"Bizler; birlik, beraberlik ve huzur istiyoruz"
Daha sonra söz alan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel Kürtçe olarak yaptı. Allah`ın müjdesi olarak HÜDA PAR`ın gün gün ilerlediğini belirten Temel, "Partimiz tüm Müslümanlara tüm insanlığa ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.
 
Geçmişten beri halkın kendilerini tanıdığını dile getiren Temel, "Bizleri tanıyorsunuz, bütün insanlık için huzur, sükûnet, mutluluk istiyoruz. Bütün Müslümanların bir olmasını daha sonra da halkımıza hizmet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
HÜDA PAR`ın geçmişinin Hz. Âdem`den başlayan İslam silsilesi ile başladığını örneklerle anlatan Temel, tarih boyunca mazlumların yanında yer aldıklarını ve zalimlere boyun eğmediklerini söyledi.
 
Temel, tarih boyunca işkence ve zulüm görerek bugüne geldiklerini ve Allah ve Resulünün yolunda olduklarını ve bundan ayrılmayacaklarını ifade etti.
Bu topraklarda ve bütün dünyada zalimlerin başa geçip zulmettiklerine dikkat çeken Temel, "Bizler birlik, beraberlik, huzur istiyoruz. Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede din emniyette değil ve Müslümanlar özgür değil baskı görüyorlar. Allah`ın yardımıyla sizlerin desteğiyle bunları kaldıracağız" dedi.
 
"Bu toplumun İslam kardeşliğine ihtiyacı var"
Son olarak söz alan HÜDA PAR Genel Başkanı Av. M.Hüseyin Yılmaz, Batman`da halkla beraber olmaktan onur, şeref duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında yaşanan Kürtçe tabela krizine değindi.
 
Yılmaz, "İl Başkanlığımız gerekli izinleri almalarına rağmen HÜDA PAR İl ve merkez ilçe başkanlık tabelasında kendi halkımızın dili olan Kurmanci yazısı nedeniyle bazı yetkililer sorun çıkardı. Diğer illerede yetkililer yardımcı olurken burada tabeladaki yazı nedeniyle trafik ekipleri eliyle konvoyumuz parçalandı" şeklinde tepki gösterdi.
 
"Sistem sorunları çözmek yerine direniyor"
İl başkanı ve genel başkan yardımcısının parti proje ve amacı ile ilgili açıklamada bulunduğuna değinen Yılmaz, "Memleketin en büyük sorunu çatışmalardır. Çatışmaların bitmesi için HÜDA PAR olarak elimizden geleni yaptık, yapacağız. Ancak HÜDA PAR misyonu ile kalıcı barış sağlanır. Başka türlü çözüm geçici olur. Bu toplumun İslam kardeşliğine ihtiyacı var. Hem bölge hem ülkenin ihtiyacı var. Ayrımcılık bitsin diye HÜDA PAR`a ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
 
Sistemin sorunları çözmek yerine direnmesine tepki gösteren Yılmaz, "Başörtüsü için basit bir değişiklik yapılmadı. Yapılabilecekler yapılmadı. Kürt sorununda da samimiyet yok, varsa neden tabelamıza sorun çıkarılıyor. Gerekli düzenlemeler yapılmazsa samimiyetten geçemezler" dedi.
 
Bu coğrafyanın fakir halkının, hem inanç, hem etnik kimlik, hem coğrafyadan dolayı sıkıntı çektiğini belirten Yılmaz, "Bölgenin zenginlikleri varken halen bölge halkı batı illerine çalışmaya gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu.
 
Partilerinin halkın partisi ve halkın içinden çıkan, ötekileştirilen insanların partisi olduğuna işaret eden Yılmaz, "Partimizin kapıları halkımıza sonuna kadar açıktır. Sizlerin hizmetinizdeyiz. Bu halka hizmet için her türlü fedakarlığı önceden yaptık yapmaya devam edeceğiz. Barış olacaksa İslam kardeşliği altında olacaktır. Bu noktadan hareketle herkesi HÜDA PAR`a davet ediyoruz. Halkımıza coğrafyamıza hizmet edelim" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Molla Osman Teyfur`un yaptığı Kürtçe duanın ardından HÜDA PAR Genel Başkanı M.Hüseyin Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları ve il ilçe başkanları birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılıştan sonra parti yetkilileri, tebrikleri kabul etti.
 
Genel Başkan Hüseyin Yılmaz basın mensuplarının sorularına cevap verdi. (M.Fatih Akgül, Sezer İlbasan, M.Enes İmir - İLKHA)