BURSA - Üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan ve bir milyon 851 bin 326 adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 10.00`da başladı, saat 13.00 itibariyle sona erdi. Büyük bir heyecanın yaşandığı sınavda Bursa`daki öğrenci velileri ise, öğrenciler için sınavın bir son olmadığını dile getirerek başarı temennilerinde bulundular.

 

Sınava girenler için kimileri Yasin okudu kimileri de tespih çekip dua ederek evladının sınav heyecanını dışarıda onlarla birlikte yaşadılar.

 

Sınava giren öğrenci velilerinden Hüseyin Kaplan, sınavı Maalesef Türkiye`de bu sınav öğrenciler için hayatlarındaki bir dönüm noktası şeklinde yorumladı. Kaplan; çocuğunun olumsuz sonuç alması durumunda hayat mücadelesine devam edeceğini ve desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Kaplan sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi.

 

Diğer bir öğrenci velisi Suat Şimşek ise, çocuğunun gece-gündüz hazırlandığını dile getirerek kazanamaması durumunda hiç bir şeyin değişmeyeceğini ancak gönüllerinde kazanmalarını çok istediğini söyledi.

 

Mehmet Yılmaz isimli öğrenci velisi de, çocuğunun olumsuz bir sonuç almasıyla desteklerini artıracaklarını ve tekrar sınava hazırlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Diğer bir öğrenci velisi ise, bu sınavın bir son olmadığını dile getirerek, \"çocuğumuz bize her zaman lazım kazanıp kazanmaması hakkında bir fark görmüyoruz. Zaten ilahiyat hedefliyor inşallah Allah ona hayırlısını verir\" şeklinde konuştu.

 

Sınava giren öğrenciler sınavın basit olduğunu çalışan herkesin rahatlıkla yapabileceğini dile getirdiler. Sınava giren öğrencilerden İsmail Özçelik sayısal alanın zor olduğunu belirterek, sözel alanın rahat olduğunu söyledi.

 

Kimi öğrenciler de sınava kendilerini denemek amaçlı girdiklerini söyleyerek pek bir beklentilerinin olmadığını dile getirdi.

 

Tunay Öz isimli öğrenci de, sınavın çalışan için basit olduğunu ve bilgisayar programcılığını hedeflediğini söyledi.

 

Soruların kolay olduğunu söyleyen diğer bir öğrenci de Matematik sorularının zor olduğunu söyledi. (Zeki Aras - İLKHA)