Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin iş birliğinde düzenlenen Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı.

Özel bir otelde gerçekleşen çalıştay, 30 Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanları’nın ve Gençlik Spor İl Müdürleri’nin katıldığı çalıştay 2 oturumdan oluştu. Birinci oturumda gençlik, ikinci oturumda ise spor konuları işlendi.

 

Çalıştayda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda belirlenen hedefler hakkında konuştu.

Gaziantep’te yürütülen okul kulüpleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından erişilebilirliği sağlamak adına yapılan mahalli spor tesisleşmesi ve yüzme kurslarına değinen Kasapoğlu, Gaziantep’in her alanda olduğu gibi bu alanlarda da öncü ve model olduğunu söyledi.

bu pandemide çok ciddi anlamda arttı, pandemi sonrası süreç, pandeminin henüz hissetmediğimiz pek çok dezavantajlı yönü de var

“Bağımlılığa karşı sporun her branşını kullanacağız”

Bağımlılıklarla mücadelede sporun öneminin ve katkısının büyük olduğunu belirten Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Dijital alandaki bağımlılıklar, bu pandemide çok ciddi anlamda arttı. Pandemi sonrası süreç, pandeminin henüz hissetmediğimiz pek çok dezavantajlı yönü de var. Bunların mücadelesi yine bizleri bekliyor. Pandemi sonrası sürece hazırlıklı olmamız lazım. Sporu bu anlamda iyi bir imkan olarak değerlendirilmesine inanıyorum ve bu süreçte 81 vilayetimizin yanında olacağız. Bağımlılık her geçen gün yeni bir şekilde karşımıza çakıyor. Maalesef kötülük iyilikle olan mücadelesini devam ettiriyor ama biz iyiliği, hayrı güçlendirme adına yeni metotlar geliştirmek zorundayız. Bağımlılığa karşı sporun her branşını kullanacağız." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, sporu tabana yayma konusunda eğitim iş birliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Engellilerin spora entegrasyonuyla toplum içerisinde daha fazla yer almasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu aktaran Kasapoğlu, “Yerel belediyecilik anlayışıyla, belediye başkanlarımızla ortaklaşa hareket ederek engellilerin entegrasyon sürecinde ilerleme kaydederek hedeflerimizi yeni noktalara taşıdık.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül de, “2 milyonun sporla ilgilenmesini istiyoruz. Buradaki en önemli enstrümanımız, Gençlik ve Spor Bakanı’nın bizlere çizdiği yol ve son 3 yıldaki politika değişikliği. Bu değişiklik eskiden büyük spor tesislerimiz vardı ama mahalle ölçeğinde yürüme mesafesinde sporun tabana yayılması ile ilgili bir tesisleşme başladı. Belediyelerimiz maddi ve manevi katkı sundular. 170 bin kişiye lisans çıkardık. Okul spor kulüplerinin katkılarla eksikliklerini giderdik. Pandeminin bitmesi ile beraber hedeflere ulaşacağız.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu şehir sanayi şehri idi, şimdi kültür ve turizmde yükselen, ensar bir şehir. Ayrıca artık bu şehir eğitim şehri, Gençlik ve Spor Bakanımız sayesinde ‘Spor Kenti’ oluyor.” diye konuştu. (İLKHA)