Alman istihbarat kuruluşlarından Anayasayı Koruma Örgütü (BFV) hakkındaki ifşaatlar günyüzüne çıkmaya devam ediyor. Çalışanlarının İslam düşmanı tutum ve söylemlerinin gün geçtikçe ortaya çıktığı NSU (Nasyonal Sosyalist Yer altı Terör Hücresi) ve Anayasayı Koruma Örgütü ile ilgili gerçekler bir bir ifşa oluyor. Süddeutsche Zeiung`un haberine göre BFV çalışanılarının ırkçı, İslam düşmanı tutum ve söylemlerinin gün yüzüne çıktığını, çalışanlardan birinin bürosunda, kılıcını camiye yöneltmiş Haçlı askeri figürü bulunduğu bilgisini aktardı.

Süddeutsche Zeitung Gazetesi, NSU saldırılarından haberdar olduğu halde engellemediği, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesine yardımcı olmadığı konularında yoğun olarak eleştirilen Anayasayı Koruma Örgütü mensuplarının ırkçı ve İslam düşmanı görüşlere sahip olduğunu, bu yönde beyanlarda bulundukları haberini okuyucularına aktardı.

Gazetenin "Anayasayı Koruma Örgütü`ndeki Haçlılar" (Die Kreuzritter vom Verfassungsschutz) şeklinde yazdığı haberde "Aptal, ırkçı, İslam düşmanı: İç istihbaratın birkaç çalışanı hakaret içeren ifadeler kullandı. Üstelik bu çalışanlar `şiddete meyilli İslami grupları` izleme bölümünde çalışıyor ve onun için özellikle hassas olmaları gerekiyor." ibareleri yeraldı.

NSU belgelerinin yok edilmesi ve ortaya çıkan skandallardan sonra Anayasayı Koruma Örgütü`nün belki de tarihinin en zor krizine girdiği bilgisini veren Süddeutsche Zeitung, bir çalışanın bürosunda Haçlı süvarisinin kılıcını minyatür bir camiye çevirdiğini gösteren bir kılıcın bulunduğunu yazdı.

Hatırlanacağı üzere Alman istihbaratı tarafından kamuoyuna `Dönerci Cinayetleri` olarak lanse edilen 8`i Türkiyeli 1`i Yunan ve 1 Alman polisin`in öldürüldüğü cinayetler Avrupa`da yaşayan mütedeyyin insanlara maledilmeye çalışılmıştı. Türkiye ve Almanya İstihbaratlarınca bu cinayetlerden dolayı Hizbullah Cemaati karalanarak bir zamanlar Türkiye`de sıkça yapıldığı gibi Hizbullah`a yönelik iftira ve itham aracı olarak kullanılmıştı. (Hürseda Haber)