ADANA - İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu , "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinlikleri kapsamında Seyhan Kültür Merkezinde birpanel düzenledi.


Panele konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz, Suat Yaşasın ve İsrail zindanlarında 19 yıl kalan Filistinli Mahmud katıldı.


Halkın yoğun ilgi gösterdiği panel, Veysi Sonkaya Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Panelde konuşan Mehmet Yavuz, "Cumhuriyet döneminde Müslüman Türke `dinini unutacaksın`, Müslüman Kürde ise `Dininle birlikte dilini de unutacaksın` denildi. 1924 yılında yeni bir anayasa çıkarıldı ve bu anayasada Türkiye Cumhuriyetinin dini yoktur ve herkes Türk`tür denildi" ifadelerini kullandı.


"Şapka takmadıkları için insanlar idam edildi"
Zulümlerin her yerde görüldüğünü ifade eden Yavuz, "Şapka takmadıkları için binlerce insan idam edildi. Rizede 8 âlim şapka giymeyi reddettikleri ve buranın İslam beldesi olduğunu dile getirdikleri gerekçesiyle idam edildiler. Ezani Muhammedi Türkçe okunmaya başlandı. Birçok zülüm görüldü. Resmi rakamlar on bin gösterse de, otuz bin insan katledildi. Örneğin Dersimli Seyit Rıza idam edilmeden önce kendisinin ardından çocuklarının idam edilmesini ister. Ama onlar önce çocuklarını gözünün önünde idam eder ve sonra da Seyit Rızayı idam ederler" şeklinde konuştu.


"28 Şubat devam ediyor"
İslam coğrafyasının dört bir yanında katliamların yapıldığını belirten Yavuz, "Orduya bağlı derin yapılar halka büyük zulümler yaptı. Derin yapılar zayıf karakterli insanları ajanlaştırıp eline silah vererek cinayetler işlettirdi, sonra da bu cinayetleri Müslümanlara yükledi. 2000`li yıllarda 25 bin insan gözaltına alındı. 28 Şubat bitmemiştir, başka bir renkle hala devam etmektedir. Kızı başörtülü okula gidiyor diye Güllü Çevik`e verilen ceza, Mustazaf-Der`in kapatılması, İhya-Der`e verilen 150 yıl ceza gibi olaylar hep bu dönemde olmuştur. Roboski katliamı hala aydınlatılmamıştır" dedi.


Allah`ın diniyle hiç kimsenin savaşamayacağını, zalim diktatörlerin bir bir devrildiğini ve İslam baharıyla başlayan sürecin mustazafların zaferiyle biteceğini belirten Suat Yaşasın ise Yaşasın, "Suriye`deki devrim Allah`ın izniyle yakındır. Allah-u Teâlâ bunu kâfirlerin ve batının istemediği bir şekilde sona erdirecek. Buna kanaatimiz sonsuzdur" dedi.


"Kudüs, ümmetin gücünü ortaya koyan bir simgedir"
İsrail zindanlarında 19 yıl kalan Filistinli Mahmud da, " Kudüs Müslümanların elinde olduğu sürece Müslümanların güçlü, ama düşmanların elinde geçtiğinde ise, Müslümanların güçsüz olduğunu gördük. İnanıyorum ki Allah`u Teâlâ, Selahaddin`in torunlarından yeni komutanlar çıkaracak ve onlar Kudüs`ü yeniden alacaklar inşallah" ifadeleri kullandı.


Program Gurup Kervan`ın ezgileriyle sona erdi. (Ayhan Kaya - İLKHA)