SİİRT - HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı, Parti Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel, İsa Aydın, A. Rahman Cens, Cemal Çoban ve HÜDA PAR Genel Sekreteri Mahmut Tekdal`ın yanı sıra kanaat önderlerinden Duderi aşireti reisi Mirza Tetik ve Siirt Barış İnisiyatifi üyesi Ekrem Bilek`in katılımıyla gerçekleşti.
 
Üç dilli Siirt`te Üç dilli açılış
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreter ile birlikte yüzlerce araçtan oluşan konvoy Siirt girişinde İl Başkanı Zülfikar Fırat ve partililerce karşılandı. Şehirde tur atıldıktan sonra HÜDA PAR İl binası önüne geçildi.
 
Açılış Emin Tetik hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, Arapça, Kürtçe ve Türkçe dillerinde kitleyi selamladı. Selamlama sonrası Partinin açılış gayesini anlatan Fırat, "Allah`ın izni ile HÜDA PAR bu topraklarda bir güneş gibi doğuyor. Esaretin bitmesi için doğuyor. Kula kulluk sona eriyor. Yeniden İnsanlık hayat buluyor. Bu güneş Allah`ın izniyle adalet güneşidir. Zulüm ve Zorbalık bitiyor, haksızlıklar sona eriyor. Her yerdeki karanlık bu güneş ile aydınlanıyor. Bu güneş hidayet güneşidir. Bu güneş ile beraber kof düşüncelerin tümü sona eriyor. HÜDA PAR ile insanlık huzur buluyor. Partimiz toplumsal huzuru ve barışı sağlamak için yola çıkmıştır. İnsanları kula kulluktan, ideolojilere kurban olmaktan kurtarmak üzere, gerçek hürriyeti yaşatmak için yola çıkmıştır. Toplumun temel dinamiklerini siyasete taşımak ve bunları toplum üzerinde hakim kılmak için kurulmuştur. Can emniyeti, mal emniyeti, akıl emniyeti ve nesil emniyetini sağlamak için yola çıkmıştır. Toplumun her katmanında, toplumun hak ettiği değerler üzerine, hürriyeti, adaleti, huzuru, barışı ve kardeşliği birleştirmek için yola çıkmıştır. Bizler bu gaye için mücadele etmek için yola çıkıyoruz. Bunun için HÜDAPAR`a Hoş geldin diyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Adaleti ve huzuru getirmek için çalışacağız"
Ardından Cengiz Tan Arapça yaptığı konuşmasında, " Ey değerli mümin bacılarım ve kardeşlerim, başımız gözümüz üstüne geldiniz. Allah`ın izni ile partimizi memleketimizde açıyoruz. Allah` ın izni ile memleketimize huzurun gelmesi için çalışacağız. Allah bizleri Adem ve Havva`dan yarattı. Bugünden itibaren adalet ve huzuru getirmek için çalışacağız. Bir anne ve babadan yaratıldığımız halde bu memlekette Türk, Kürt ve Araplar olarak yaşıyoruz. O yüzden hepimiz kardeşiz. O yüzden hepimiz Allah`ın ipine sarılacağız. Hem dünyamızı hem de ahiretimizi kazanmak için bu şarttır. Bu dava bizim davamızdır. Bu parti de bizim partimizdir. Bu yüzden hepimiz bu yolda dürüst olacağız. Konuşmamı şu sözlerle bitiriyorum. Kim Allah ile beraber ise Allah`ta onunla beraberdir" ifadelerini kullandı.
 
"Barış ve kardeşlik için yola çıktık"
HÜDA PAR Siyasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ise besmele ile başladığı konuşmasında, "Ey bacı ve kardeşler! Ey muhterem anne ve babalar! Değerli misafirler, hepiniz hoş geldiniz. Ey kardeşler Allah`ın izni ile bugün hayırlı bir iş için burada toplanmış bulunmaktayız. Birazdan HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı`nı hizmete açacağız. Allah`ın izni ile Hür Dava Partisi gün be gün, adım adım büyüyor, ilerliyor. Her gün hayırlı kapılar açıyor. Bugün Siirt`te de hayırlı bir kapı açmak için toplanmış bulunmaktayız. Bu hayırlı kapıyı açık tutmak için çaba göstermeniz gerekir. Birileri soracaktır, sizler kimlersiniz diye? Biliyorum ki halkımız bizi çok iyi tanıyor. Dostlarımız bizleri tanıyor. Elhamdülillah biz hiç kimseyi kendimize düşman görmüyoruz. Biz düşmanlık için gelmedik. Biz barış ve kardeşlik için geldik yola çıktık. Bugün bize sorsalar siz kimsiniz diye? bu çok iyi bilinsin ki, bugün sizlerle yüz yüze olduğumuz gibi, yarın sizlere sırtımızı dönmeyeceğiz. Tarihten de bizleri tanırsınız. Tarihimiz Tevhit tarihidir, Tevhit mücadelesidir. Siz bizleri Habil`in dostları olarak bilirsiniz. Nasıl Kabil`in zulmüne baş kaldırdıysak, ki siz bizi böyle bildiniz. Ey Müslümanlar siz bizleri Halilullah olan İbrahim`in, Nemrut`un zulmüne baş kaldırması ile bilirsiniz. Tarihe bakarsanız biz Hz Musa ile birlikte Firavun`a baş kaldırmak ile biliniriz. Bizim mücadelemiz barış ve kardeşliktir. Tekrar tarihe bakarsanız bizleri Hz Muhammed (SAV) ile birlikte göreceksiniz. Göreceksiniz ki Ashabı Kiram küfür ve zulmün karanlığını dağıtmak için nasıl O`nun (SAV) etrafında pervane olmuşsa ve mücadele etmiş ise, bizlerin de onların istikametinde mücadelemizi sürdürdüğümüzü göreceksiniz. Tarihe bakarsanız Asrı Saadet`ten günümüze, Tevhit mücadelesini omuzlarımıza yüklediğimizi göreceksiniz. Bazen sizlerin gözyaşınız ve kanınız olduk, bazen de alnınızdaki ter olduk. Tarihe baktığımız da Ashab-ı Kehf gibi zulümden muhacir olduk. Tarihe güzel bakarsanız bizi çok iyi tanıyacaksınız" dedi.
 
"Can, akıl, mal ve nesil emniyeti için mücadele edeceğiz"
Temel konuşmasının devamında, " Bunlar ne istiyor diye soracak olan olur. Muhakkak bu da kamuoyu tarafından merak edilen başka bir konu. Bizler HÜDA PAR olarak din, mal, can ve neslin muhafazasını istiyoruz. Yüzde 90`ı Müslüman olan bir ülkede din özgürlüğünden söz edilebilir mi? Müslüman olarak İslam coğrafyasının her santimetre karesinde kan ve gözyaşı hakim. Aynı zaman da mal ve can emniyetinden söz edilebilir mi? Evlerimiz de kapı üzerine kapı, kilit üzerine kilitler kullandığımıza göre, mal ve can emniyetinden söz edemiyoruz. Neslimiz muhafaza altında mıdır? Hayır! Çocuklarımız envai kötülükler içerisinde kendisini muhafaza gayreti içerisine girmiştir. Muhafaza edemeyen madde bağımlısı, hırsız bireyler haline getirilmeye çalışılıyor. İşte bunun için neslimize sahip çıkacağız. Bugünün gençleri yarının gelecekleri olacak. İşte HÜDA PAR olarak bu dört temel unsurun muhafazasını istiyoruz" şeklinde konştu.
 
Konuşmalardan sonra Tekbir ve Salâvatlar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi, ikramlar sunuldu.
 
Çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcisi tarafından HÜDA PAR yetkililerine merak edilen sorular soruldu. (Hamza Kezer - İLKHA)