Mossad`ın eski şeflerinden Efraim Halevy, Ortadoğu`da kapsamlı ve kalıcı bir barışın pratikte değer bulması için Hamas`ın da bu sürece iştirak etmesini sağlamak gerektiğini belirtti.

FİLİSTİN - İşgal radyosuna önemli açıklamalarda bulunan Mossad eski şefi, uluslararası camianın Hamas`tan İsrail`i tanımasını istemesinin gerçekçi olmadığını belirterek, bu dayatmanın Hamas ile diyalog kapılarını kapattığını ifade etti.

 

Halevy sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail`i tanıma görüşmeler için ön koşul kabul edilmemelidir. İsrail`i tanımadan da Hamas ile görüşülebilir. Anlaşma için son aşamaya gelindiğinde karşılıklı tanınma talebi olabilir. Hamas tanımadan bizim hayatta kalma hakkımız olmalıdır. Onlardan sadece daha önceki anlaşmaları kabul etmelerini ve bize karşı yaptıkları eylemlere son vermelerini isteyebiliriz."

 

İşgal radyosu yaptığı yorumda, Siyonist şefin daha önce Hamas ile diyaloga karşı çıktığı halde şimdi onunla diyalog kurmayı desteklediğini, Filistin halkının büyük bir bölümü üzerinde etkili olan Hamas ile ilişki kurmanın akıllıca bir strateji olduğunu savunduğunu belirtti.