2021 verilerine göre Türkiye'de sosyal medya kullanan kişi sayısı 40 milyona yaklaştı. Bu ise her iki kişiden birinin Instagram'a ve diğer sosyal paylaşım sitelerine üye olduğu anlamına geliyor. Dünya genelinde ise 1 milyarın üstünde Instagram kullanıcısı var. En yeni uygulamalardan biri olan SFS ile birlikte Instagram'a üye olan kişi sayısının daha da artması bekleniyor.

SFS NE DEMEK?

Instagram'ın en yeni uygulamalarından biri olan SFS, iletişime geçilen üyelerin profilini story kısmında paylaşmaktır. Her iki üye de karşılıklı olarak profillerini hikayesinde paylaşarak takipçi, beğeni ve yorum sayısını arttırabilir.

SFS AÇILIMI NEDİR?

Instagram 100'e yakın ülkede kullanılan bir sosyal paylaşım sitesi olduğu için sitedeki uygulamaların ismi İngilizcedir. SFS kısaltmasının açılımı ise ''shoutout for shoutout'' yani karşılıklı profil paylaşmadır.

Shoutout for shoutout uygulamasında temel aç, yüksek takipçi sayısına ulaşmak ve site içindeki etkileşimi arttırmaktadır. Paylaşımlarının daha fazla kişi tarafından görünmesini be beğenmesini isteyen üyeler SFS yapabilir.

INSTAGRAM'DA SFS NASIL YAPILIR?

Instagram'da SFS yapmak için öncelikli olarak diğer üyelerle mesaj yoluyla iletişime geçmek gerekiyor. Anlaşan üyeler aynı zaman diliminde birbirlerinin profillerini hikaye olarak paylaşır. Böylelikle her iki tarafın takipçileri diğer üyenin paylaşımlarını görebilir ve istediği takdirde o profili takibe alabilir.  SFS uygulamasının sadece güvenilir ve bilinen hesaplarla yapılması öneriliyor. Profil fotoğrafı olmayan ve takipçi sayısı az hesapların ''fake'' olma ihtimali yüksek olduğu için bu tür hesaplarla SFS yapılmamalıdır.