Bugün iftarımıza lezzetli bir domates çorbasıyla başlayalım...

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

4-5 adet domates (orta boy)
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 çay kaşığı kırmız toz biber
1 adet et bulyonu
1 litre su.
1 su bardağı süt.
1 kase rendelenmiş taze kaşar.

Ana yemeğimizde ise lezzetli bir tavuk tandır yemeği var...

TAVUK TANDIR

MALZEMELER

1 kilogram tavuk budu

1 adet orta boy kuru soğan

½ çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1,5 tatlı kaşığı tuz

Yanına tereyağlı bulgur pilavı...

BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yarım tatlı kaşığı nane
3 su bardağı kaynar su
Karabiber
Yeteri kadar tuz

Vee elbette soframızın vazgeçilmesi salata....

SALATA

MALZEMELER

Yarım kg. semizotu

2 adet orta boy domates

3 diş sarımsak

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

1 kahve fincanı sirke

1 kahve kaşığı tuz

50 gr. ceviz içi (İsteğe bağlı)

Bugünkü tatlımız ise muhallebili Kemalpaşa tatlısı

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

MALZEMELER

1 paket Kemalpaşa tatlısı (150 g)
Kemalpaşa tatlısının arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi için:

5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya