MARDİN - Kızıltepe (Qoser) Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) üyelerinden İrfan-Der, başörtüsü yasağını yaptığı yazılı basın açıklaması ile kınadı. Dernek binasında yapılan açıklamayı İrfan- Der adına İbrahim Bahadur okudu.
 
Bahadur, her gün insan haklarından, eşitlikten bahsedilip yeni düzenlemeler yapılırken, dini ve insani hakların hiçe sayıldığını ve inancın önündeki engeller devam ettiğine dikkat çekti.
 
"Hükümet, halkın haklı taleplerine karşı henüz hiçbir adım atmamıştır"
Memur-Sen`in "örtünün serbest olması" noktasında başlatmış olduğu imza kampanyasında on iki milyon üç yüz bin imza toplandığını hatırlatan Bahadur, "Yani nerdeyse bir partiyi tek başına iktidara getirecek sayıda imza toplandı. Halkın haklı taleplerine karsı henüz hükümet hiçbir adım atmamıştır. Yıllardır devam eden başörtü zulmünün son halkaları, İzmir Aliağa`da küçücük kızımız Şura Çelik`e yapılan zülüm ve sürgünler, ODTÜ`de matematik öğretmeni Semra Çaçan adlı bacımızın örtülü olduğu için otobüsten indirilmesi ve Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi seçmeli Kur`an ve siyer dersi öğretmeni Kadiriye Ünsal bacımızın işine son verilmesi ve en son İstanbul Sultanbeyli M.Akif Ersoy İlköğretim Okulunda sözleşmeli olarak derse başladığı ilk günde başörtülü olduğu için işine son verilen Şehri Küçük bacımıza yapılan bir çifte standartlık değil midir" ifadelerini kullandı.
 
Okullarda ırkçılığı körükleyen `Andımız` ve karma eğitim kaldırılmalıdır
Okullarda öğrencilerin ibadetlerini ve dini vecibelerini yerine getiremediğine dikkat çeken Bahadur, bu konuda tüm engellerin kaldırılıp, öğrencilerin dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için bir an önce okullara mescit açılması gerektiğini belirtti.
 
Karma eğitimin ve okullarda okutulan `andımız`ın kaldırılması gerektiğini belirten Bahadur, "Avrupa ülkeleri karma eğitim olumsuzluklarını anlayıp karma eğitimi terk ederken bizde hala bazı kesimlerin zihniyetinin eseri olan her türlü olumsuzluk ve ahlaksızlıklara ve başarısızlıklara yol açan bu karma eğitim sisteminden hala vazgeçilmemiştir.
 
Okullarda ırkçılığı körükleyen cunta sistem dayatması olan andımız hala küçücük çocuklarımıza dayatılmakta ve kaldırılması için her hangi bir girişimde bulunulmamıştır" dedi.
 
"Biran önce inancın önündeki tüm engellerin kaldırılsın"
"Herkes istediği gibi giyinip istediği gibi yaşarken konu Müslümanlar olunca neden engeller çıkıyor? Diye soran Bahadur, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Sizleri bir önce Müslüman halkın kimliğiyle, inancıyla barışmaya davet ediyoruz ve ancak bu şekilde toplumsal mutabakat ve huzurun tesis edileceğine inanıyoruz ve hükümete sesleniyoruz.
 
- Biran önce inancın önündeki tüm engellerin kaldırılmasını
- Başörtüsüne her alanda serbestlik getirilmesini ve anayasal güvence altına alınmasını
- Karma eğitimin biran önce sona erdirilmesini
- Okullarda mescit açılmasını
- Andımız dayatmasının biran önce kaldırılmasını
- İnançlı insanlara karşı çifte standartların biran önce kaldırılmasını
- Mukaddesata hakaretin suç sayılmasını istiyoruz.
 
Biran önce hükümetin Müslüman halkın taleplerine kulak vermelerini ve gerekenleri yapmalarını istiyoruz. Aksi halde hesabın çetin olacağı o günde kurtuluşun olmayacağını hatırlatıyor ve kendilerine gelmelerini tavsiye ediyoruz."
(Masum Erden - İLKHA)