DİYARBAKIR- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır (Amed) Şubesi, Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle, kapsamında, Diyarbakır`ın değişik dört yerinde, dünyada yapılan zulümlere dikkat çekmek ve yaşanan zulümleri teşhir edip, zalimleri lanetleyerek, mazlum ve mustazafların yanında olmak için düzenlenen resim sergisinin son halkası Diyarbakır`da son buldu.
 
Her sene gelenekselleştirilen Dünya Mustazaflar Haftası Resim Sergisini bu yıl da 150`nin üzerinde seçkin fotoğraf ile resim sergilerini açtıklarını belirten dernek yetkilileri, "Resim sergilerinde bölgemizde ve diğer İslam coğrafyasında yaşanan vahşetler, emperyalist batının işlediği katliamlara ait görüntüler, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze yapılan zulümler, Filistin, Çeçenistan, Halepçe Irak, Suriye`deki insanlık dramı, Bosna vahşeti, Myanmar`daki Budist Vahşet gibi konuları işleyerek İslam ümmetinin içler acısı durumuna dikkat çekmek istediklerini" ifadelerine yer vererek resim sergisine karşı ilgi ve alakanın Diyarbakır`da yoğun olduğunu belirtiler.
 
 
Dört gün boyunca Huzurevleri Cami Köşesi, Kaplan Düğün Salonu Önü, Gaziler Çeşme Durağı ve Bağlar Kahve Önü noktalarında açılan resim sergilerini gezen Diyarbakırlılar, vicdan ve iman sahibi olan bir kişinin bu manzaralara karşı tahammül gösteremeyeceklerini belirtiler. Diyarbakırlılar, bu manzaralar karşısında sessiz ve tepkisiz kalan kişinin iman ve vicdanında şüphe edileceğini ifade ederek, "Zalimler sürekli iktidar ve saltanatları için mazlum insanları ezmişler. Herkes kendi vicdanının sesine kulak vererek zalimlere karşı durmalılar öyle ki devam eden zulüm bundan sonra da devam etmesin. Bundan dolayı mazlum ve ezilmişler birlik beraberlik içinde hareket etmelilerdir" dedi.
 
Resim sergisini gezenler, yapılan zulümlerin tekrarlanmaması için İslam devletlerinin ayrıca işbirliği içinde olması gerektiğini dile getirerek yapılanları vahşet olarak nitelendirdiler.
(Osman İçli-İLKHA)