MANİSA - İmzalanan protokol çerçevesinde ilk olarak Manisa Merkez ve köylerindeki tüm okul müdür ve müdür yardımcılarına (okul yöneticilerine), \"Okul Yöneticiliğinde Yeni Yaklaşımlar\" konulu bir seminer verildi. Seminerde İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç de hazır bulundu.

 

Prof. Dr Aytaç Açıkalın, Okul Yöneticilerine yönelik \"Okul Kapısındaki Çift Başlı Kartal: Okul Yöneticisi\" konulu bir seminer sundu. Açıkalın, İstiklal Marşını farklı olarak banttan okutmak yerine bir okul müdürünün yönetiminde canlı sesle okunmasını sağladı. Açıkalın Sunumunda Okul yöneticilerinin önemine vurgu yaparak Öğrencinin potansiyelini arttırmada yöneticilerin çok önemli rolü olduğunu belirtti.

 

Anne ve babanın, insan kişiliğinin oluşumuna yüzde 10 gibi bir oranda etki ettiğini ifade eden Açıkalın, öğretmenlerin öğrenciler üzerinde, etkinliğinin çok daha yoğun olduğuna dikkat çekerek, \"Öyle ise öğretmenler kendi mesleklerini, sevgiyle hoşgörüyle yoğurmak suretiyle öğrencilerimizin yetiştirilmesine adamalıdırlar\" dedi.

 

Eğitimin, bireyin var olan kalıtım ve kazanımlarını ortaya çıkarmak ve geliştirmek olduğunu belirten Açıkalın konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Tüm çocuklar biricik, özgün, farklı ve gelişmeye uygun bir yapıda doğarlar. Çabamız, İnsanın, genetik varlığının açılımı ve gelişimi için en uygun çevre içinde olmasının imkânlarını araştırmaktır. Bu çabaların bütünü, beşikten mezara kadar insan kaynağının geliştirilmesi sürecidir. Tüm çocuklar öğrenebilirler. Okulda sürekli teşekkür ederim, lütfen, özür dilerim sözlerini kullanmalıyız. Zekâ, yetenek, kapasite kelimelerini ise kesinlikle kullanmamalıyız. Ödül, ceza, disiplin kelimelerini de okuldan uzak tutmalıyız. Öğretmenlik kritik bir görevdir. Öğretmenler, çocukların var olan özelliklerini ortaya çıkaran, koruyup geliştiren arkeologlardır. Öğretmenler, çocuğa veya öğrenciye değil insanlık için insana hizmet ederler.\" (Ramazan Sındıraç - İLKHA)