BİTLİS- Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı derneklerden Best-Der, Mustazaflar Haftası ve Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle dernek binasında yüzlerce kişinin katıldığı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Halepçe katliamı anlatıldı.


Bu zulmü icra eden zalimleri tarif etmek imkânsızdır
Düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardında söz alan Best-Der Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Ertan Ay, Halepçe`de yapılan katliamın insanlık tarihinde kara bir leke olduğunu söyledi. Zulüm ve zalim kavramları hakkında bilgi veren Ay, \"Zulüm, kulakları tırmalayan, ruhu kasvete sokan, duyanlara huzursuzluk veren bir kelimedir. Kelimenin kendisi böyleyse, bu işi icra eden zalimleri tarif etmek ise imkânsızdır. İnsanoğluna bu kara lekeyi miras bırakan Kabil, açtığı bu çığırda kendisine rahmet okutacak olan zalimler güruhuna lanet edecektir. Kabilin ne söyleyeceği bir yana, kendisinden sonra gelen kan emici diktatörler, silah tüccarları, haysiyet ve şerefini paraya satan haysiyetsizler ve niceleri Kabil`in kemiklerini sızlatacak zulümlere imza attılar.\" dedi.

 

Tarih boyunca zulme boyun eğmeyip dik duranlar olmuştur
Zalimlerin tarih boyunca kendilerine boyun eğmeyen muvahhit Müslümanları acımasız bir şekilde katlettiğini ve günümüzün gelişen teknolojisiyle katliamlarını gelişmiş silahlarla yaptığını belirten Ay, \"Habillerin taşlarla kanları akıtılırken bu gün zalimler en gelişmiş silahlarla, fosfor bombalarıyla, kimyasallarla, hardal bombalarıyla, sârin gazları, roketler ve füzelerle yapıyorlar. Zalimlerin yazdığı tarihin hangi sayfası temiz ki? Tarih boyunca zulme maruz kalanlar tağuti sistemlere boyun eğmeyip dik duranlar, Allah`a kullukta samimi olanlar Samiri`si olmayan muvahhit Müslümanlar olmuştur. Bu durum birer kan emici vampir olan azgın zalimleri çileden çıkarmıştır\" şeklinde konuştu.

 

Nazenin çiçekler hoyratça ve acımasızca dallarından koparıldılar
\"Halepçe katliamını yapanların 21. yüzyılın Firavun ve Yezitleri, katliama uğrayan ve soykırımdan geçen Halepçe mazlum ve muztazafların adıdır\" diyen Ay, \"Zulüm çirkin ve gaddar yüzünü 21. yüzyılın modern, çağdaş, demokrat vahşilerinin elleriyle gösterdi.
Samirilerine tapınmayan herkes imha edilmeli ve soyları bir daha türemeyecek şekilde kökten kurutulmalıydı. O gün zalimlerin canavarlıklarının hortladığı bir gündür. O gün boy veren fidanların bir bir can verdiği, nazenin çiçeklerin hoyratça ve acımasızca dallarından koparıldıkları bir gündü. O gün insanlığın bağrına kara bir hançerin saplandığı gündü. O gün gök kapılarının Kerbela misali açılıp gözyaşları döktüğü gündür. O gün zalimlerin ebediyen kaybedip, mazlumların ebediyen kazandıkları gündür\" diye konuştu.

 

Etkinlik Halepçe`de yaşanan katliamı anlatan sinevizyon gösterimi ve Best-Der Yardım Komisyonu Başkanı Emrullah Uysal Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)