BATMAN - İstanbul Fatih Kolejinin geleneksel olarak düzenlediği İNEPO Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı bu sene 21. kez düzenlendi.

 

21. Ulusal Çevre Proje Olimpiyatına bu yıl 50 ilden 753 proje başvurdu. 35 Akademisyenden oluşan jüri kurulunun değerlendirmesi sonucunda final grubunda sergilenmeye/yarışmaya hak kazanan projeler belirlendi. Bölgemizden yarışmaya katılan eserlerden sadece bir tanesi sergilenmeye hak kazandı.

 

Batman Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Hüseyin Garzanlı ile Şeyhmus Merter danışman öğretmenleri Yılmaz Örenç ile birlikte hazırladıkları `Barajlarda enerji verimliliğini artırma` adlı proje, çevre olimpiyatında sergilenmeye/yarışmaya değer görüldü.

 

Projeyle barajlarda elde edilen enerji miktarını arırmayı hedeflediklerini dile getiren öğrenciler, Bernoulli ilkesinden yola çıkarak projeyi hazırladıklarını ifade ettiler.

 

Fen Lisesi öğrencileri araştırmalarını yaparken üniversiteden de destek aldılar. Batman üniversitesinden Doç Dr Zeki Arguhan`la projenin teorik kısmını konuşarak görüşlerine başvurduklarını söyleyen öğrenciler projenin hayata geçirilmesiyle barajlarda yüzde 10`luk bir verim artışı olacağını iddia ediyorlar. Projeler 5-6 Nisan tarihlerinde İstanbul`da sergilenecek. (Sezer İlbasan - İLKHA)