Bugün iftarımıza yoğurtlu, nefis bir çorbayla başlayalım. 

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER

2 su bardağı Süzme Yoğurt
2 yemek kaşığı Tereyağı
1,5 yemek kaşığı (tepeleme)un
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pul biber
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Bugünkü ana yemeğimizde ise Hatay'ın en güzel lezzetlerinden tepsi kebabı var...

TEPSİ KEBABI

MALZEMELER

Yarım kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz


Üzerini Süslemek İçin

1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber


Sosu İçin

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yanına kuru domatesli makarna...

KURU DOMATESLİ MAKARNA

MALZEMELER

10 Adet Domates Kurusu
2 Adet Kırmızı Soğan
Yarım Paket Makarna
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 Fesleğen, Karabiber,  Tuz

Vee narlı roka salatası...

NARLI ROKA SALATASI

MALZEMELER

1 demet roka

1 kase nar (ayıklanmış)

1 çay bardağı mısır

1 kase kiraz domates

1 çay bardağı ceviz

1 kase tulum peyniri

3 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

Tuz

iftarın sonunda ağzımızı tatlandıracak nefis bir tatlı...

MUZLU MAGNOLİA

MALZEMELER

1 litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker 
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket bebe bisküvisi veya pötibör bisküvi
2 adet büyük muz