Bugün iftarımıza yoğurtlu, nefis bir çorbayla başlayalım.
YAYLA ÇORBASI
MALZEMELER
2 su bardağı Süzme Yoğurt
2 yemek kaşığı Tereyağı
1,5 yemek kaşığı (tepeleme)un
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pul biber
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Bugünkü ana yemeğimizde ise Hatay'ın en güzel lezzetlerinden tepsi kebabı var...
TEPSİ KEBABI
MALZEMELER
Yarım kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber
Sosu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yanına kuru domatesli makarna...
KURU DOMATESLİ MAKARNA
MALZEMELER
10 Adet Domates Kurusu
2 Adet Kırmızı Soğan
Yarım Paket Makarna
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Fesleğen, Karabiber, Tuz
Vee narlı roka salatası...
NARLI ROKA SALATASI
MALZEMELER
1 demet roka
1 kase nar (ayıklanmış)
1 çay bardağı mısır
1 kase kiraz domates
1 çay bardağı ceviz
1 kase tulum peyniri
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
iftarın sonunda ağzımızı tatlandıracak nefis bir tatlı...
MUZLU MAGNOLİA
MALZEMELER
1 litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket bebe bisküvisi veya pötibör bisküvi
2 adet büyük muz